• News&Inspirations

aktualizované

Vzdušný domov

Vzdušný domov pre váš dobrý pocit je naozaj dôležitý. Prázdny byt pôsobí neútulne, ale keď ho preplníte predmetmi, tak sa v ňom nebudete cítiť o veľa príjemnejšie. Bude na vás všetko padať. Pri zariaďovaní preto musíte brať do úvahy nielen veľkosť, ale tiež svetelné podmienky, okná ale napríklad aj výhľad von. 

Rohová sedacia súprava Raskal

Rohová sedacia súprava Raskal

Ako to funguje?

Majitelia väčších svetlých bytov si môžu dovoliť skoro všetko, ale pokiaľ bývate v menšom byte, budete svoje nároky musieť prispôsobiť. V garsonke nebude dobre vyzerať mohutný masívny nábytok, ktorý toľko milujete. Designéri v takom prípade doporučujú použiť len minimum nábytku jednoduchých tvarov. Aj taká maličkosť ako nábytok na nožičkách prospeje ľahkosti priestoru, pocitovo sa byt zväčší o podlahu, ktorú vidíme pod nábytkom. Obľúbené drevo potom do interiéru dostanete na podlahové krytine, na poličkách alebo môžete nábytok kapotovať drevenými doskami na povrchu a na bokoch. Ďalším riešením, ako priestor opticky zväčšiť sú svetlé farby. To sa môže týkať vymaľovanie, tak aj nábytku. U bytových doplnkov platia zase iné pravidlá. Môžu byť samozrejme farebne výrazné, ale nepreháňajte to s ich množstvom. Zbytočne by ste priestor zavalili lapači prachu. Zaujímavou variantou sú napríklad farebné stoličky, ktoré oživia priestor. Ak siahnete po designových kúskoch, pridáte interiéru na zaujímavosti a originalite.

Skryté úložné priestory

Čím menší byt, tým by mali byť úložné priestory lepšie schované. Vždy by ste sa mali zamyslieť, či by sa niekam nevošla šatňa, a to aj v prípade, že obývate jedinú miestnosť. Čo ju napríklad schovať pod vyvýšenú posteľ? Ak šatňa neprejde, nájdete miesto na vstavanú skriňu. Posledným riešením je potom veľká skriňa so zrkadlom. Síce zaberie dosť plochy, ale všetko do nej schováte a zrkadlo napomôže k tomu, aby priestor vyzeral väčší. Rozhodne sa vyvarujte mieseniu kombinácie štýlov komod a iného nábytku a radšej vsaďte na jednotnosť a usporiadanosť. A propos, keď hovoríme o zrkadlách – tými nikdy nešetrite, nahradia chýbajúce okno, odráža svetlo a nebudete sa báť veľkej zrkadlovej steny, zväčšíte rázom celú izbu na dvojnásobok.

Vsaďte na minimalizmus

Panuje presvedčenie, že tento štýl pôsobí neosobne a sterilne, ale to nie je pravda. Existuje mnoho spôsobov, ako ho zabývať. K tomu vám pomôžu jednoduché tvary a príjemné textilné materiály v podobe koberca, závesov, plédov či vankúšov. Výhodou minimalistického štýlu je, že priestor bude vyzerať vždy upravene. Naviac vás odradí od zbytočného hromadenia vecí, nakupovania zbytočností a lapačov prachu. Do minimalistického interiéru sa vám budú dobre kombinovať aktuálne trendy, pretože k neutrálnym a jednoduchým tvarom a farbám sa hodí všetko.


Buďte trendy

V roku 2018 sa neobídete bez výrazných farieb. Tomuto roku bude najviac kraľovať zelená, modrá a žltá. To však neznamená, že si hneď celú miestnosť vymaľujete týmito žiarivými farbami. Skôr vsaďte na farebné doplnky alebo investujte do pohodlné pohovky v modrej farbe. Nielen v móde, ale aj v bytovom designu sa začali objavovať kvetinové vzory – ale opäť myslite na to, že nič sa nemá preháňať. To platí aj u tapiet, ktoré momentálne oslavujú veľký boom. Rozhodne sa vyvarujte tapetovať celú miestnosť divokými vzormi. Skôr vsaďte na decentný vzor umiestnený napríklad len na jednej stene alebo jej časti. Skvele to dokreslí celú atmosféru.
Čo sa týka materiálu, nešliapnite vedľa, keď dáte prednosť drevu a sklu. Nevyhýbajte sa ani mäkkým plédom, ktoré ležérne prehodíte cez posteľ alebo pohovku, docielite tým útulnosti. Veľkú úlohu hrajú svetlá, ktoré dávajú možnosť dať prechod fantázií. Jednoducho zariadený byt zaujímavé až extravagantné svietidlo posunie do inej dimenzie. Rada na záver: Aby bol celkový výsledok ladený k dokonalosti, dôkladne si pred zariaďovaním rozvrhnite, bez čoho sa skutočne neobídete. Vyvarujte sa miešaniu štýlov dohromady a skôr sa snažte, aby do seba všetko zapadalo a hodilo sa k sebe.
Sektorové kolekcie, bohaté na množstvo skriniek, políc a zásuviek, väčšinou vysoké až k stropu o dĺžke od steny k stene, sú už našťastie minulosťou. Dnešným trendom v obývacích miestnostiach je vzdušnosť, ľahkosť a praktickosť. Samozrejme súčasné trendy v interiérovom designu myslia na pohodlie a komfort. 
Vždy je však kladený dôraz na to, aby sa do zariadení premietla osobnosť majiteľa daného interiéru. Skúste niečo nové a originálne, niečo, čo odráža nielen vaše zmýšľanie a osobnosť, ale aj potreby celej rodiny. Nebráňte sa preto svojej fantázie. Napríklad ak máte starú drevenú stoličku po prababičke, ktorá v sebe skrýva nezabudnuteľné okamihy z detstva, postavte na nej kvetináč alebo sviečky a hneď docielite provensálskeho štýlu. Tento štýl krásne doplní zostava v bielej farbe, ktorú doplňujú kovové úchytky. Do obývacej miestnosti neodmysliteľne patrí sedacia súprava, ktorá je hlavným miestom odpočinku a relaxácie. Mali by sme výberu sedacej súpravy venovať dostatočný čas. Najnovším trendom je nábytok vyrobený z masívu, ktorý vnesie do interiéru teplo a kus prírody. Zostavy v bielej farbe sa totiž hodia do všetkých obývacích izieb bez výnimky. 
Viac: httpss://www.nabytok-bogart.sk/rohova-sedacia-suprava-raskal-p-165-36-31.36.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/skrine-c-52-40.52.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/rohove-sedacie-supravy-c-36-31.36.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články