• News&Inspirations

aktualizované

Postele s vysokými nožičkami – interiérový hit

Hrdinom každej spálne je nepochybne posteľ. Zaujme predovšetkým svojou centrálnou polohou v izbe, veľkosťou a dizajnom. Život v spálni sa točí okolo tohto kusu nábytku. Posteľ by sa preto mala vyberať obzvlášť starostlivo, aby nám poskytla pohodlie a zdravý spánok a zároveň esteticky zapadla do štylizácie. V posledných sezónach sú najobľúbenejšie postele s vysokými nohami. Poďme sa s nimi zoznámiť.

Posteľ – hlavnou súčasťou spálne

Vybavenie dokonalej spálne si vyžaduje špecifickú starostlivosť a dobrú prípravu. Pretože pri zariaďovaní tohto interiéru treba pamätať, že má nielen podporovať relaxáciu a byť funkčný, ale má mať tiež upokojujúci účinok na naše unavené zmysly. Nie je nič lepšie, ako si po dlhom a náročnom dni mimo domova oddýchnuť vo svojej spálni.  Farebná kompozícia a vybraná zostava nábytku do spálne a doplnkov by mala napomôcť relaxu, ale aj potešiť naše oči dobrým dizajnom. Vzhľadom na to, že posteľ je hrdinom spálne, tento kus nábytku by sa mal vyberať obzvlášť opatrne. Prijaté rozhodnutie ovplyvní pohodlie a využiteľnosť nábytku, ako aj estetiku celého usporiadania spálne. Trh ponúka mimoriadne široký výber postelí do spálne, ktoré sa líšia nielen funkčnosťou a rozmermi, ale aj kvalitou a dizajnom. Medzi najobľúbenejšie postele môžeme v súčasnosti rozlíšiť postele s vysokými nohami.

łóżko na wysokich nóżkach 

Fenomén postelí s vysokými nožičkami

Okrem kontinentálnych postelí momentálne vedú postele s vysokými nožičkami. Oba typy nábytku sa výrazne líšia, pretože pôsobia úplne iným estetickým dojmom a iným spôsobom ladia s estetikou interiéru. Kontinentálne postele sú obľúbené vďaka masívnemu tvaru tela, výške a mimoriadnému komfortu, ktoré poskytujú. Na druhej strane postele s nôžkami pôsobia ľahko, sú dizajnovo jemnejšie a dokonale ladia so štylizáciami v modernom aj škandinávskom štýle. Ich fenomén má pôvod v škandinávskom štýle. Interiéry zariadené v tomto štýle potešia minimalizmom. Jedným z najcharakteristickejších prvkov nábytku v štýle Scandi sú vysoké nohy. Majú ich konferenčné stolíky aj obývací nábytok. Vďaka vysokým dreveným nožičkám pôsobí nábytok jemnejšie a prirodzenejšie. Postupom času teda aj naše spálne ovládli postele v škandinávskom štýle.

łóżko na wysokich nóżkach 

Moderné postele s nožičkami

V súčasnosti nábytkový dizajn stiera hranice medzi jednotlivými štýlmi interiéru, vďaka čomu môžeme sledovať módu eklekticizmu. Kombináciou štýlov interiéru sú aranžmány jedinečnejšie a sofistikovanejšie. V dôsledku toho už ani postele s nožičkami nie sú charakteristické pre škandinávsky štýl a čoraz častejšie sa objavujú v moderných alebo klasických zariadeniach spální. Krásne vyzerajú postele s nožičkami, ktorých čelá a rámy sú čalúnené a zdobené prešívaním. Modely s kovovými, vysokými nožičkami navyše dokonale ladia s moderným štýlom. Takáto úprava konštrukcie robí tvar inovatívnym z hľadiska dizajnu a robí ho veľmi univerzálnym.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články