• News&Inspirations

aktualizované

Fľaškovo zelená farba v interiéroch

V našich interiéroch už niekoľko sezón vládne škandinávsky minimalizmus a biela farba. Medzitým, hladní po osviežujúcom vánku, čoraz častejšie pri zariaďovaní našich interiérov používame zásadnejšie odtiene a kombinujeme ich s módnymi materiálmi. V tomto smere dominuje fľaškovozelená farba, ktorá pri dobrom zakomponovaní do štylizácie dokáže estetické zázraky. Pozrite sa, ako zaviesť zeleň do vášho interiéru.

Prečo sme sa zamilovali do fľaškovo zelenej farby?

Pred niekoľkými sezónami najväčšia svetová autorita v oblasti farebných trendov označila za farbu roka greenery odtieň (zelená). Svet dizajnu a módy sa vtedy venoval najmä odtieňom zelenej a tie sa začali čoraz viac objavovať v rôznych projektoch. Najväčší boom v odtieni fľaškovo zelenej, ktorý nádherne spája elegantnú klasiku s moderným dizajnom, zažil minulý rok. Napriek tomu v nábytkovom a interiérovom dizajne dnes pozorujeme najväčší obdiv práve s týmto nadčasovým odtieňom. Fľaškovo zelená sa vďaka tomu objavuje nielen na stenách a v podobe dekorácií, ale predovšetkým na nábytku. Nábytok určený na oddych a zostavy nábytku do obývačky v tomto odtieni sú momentálne mimoriadne obľúbené.

kanapa butelkowa zieleń 

Fľaškovo zelená v obývačke

V moderných v obývacích izbách stále radi vidíme minimalistické štylizácie, ktorým dominuje biela a sivá. Alternatívou k tomuto trendu sú však kompozície s rafinovanejším, dekoratívnym výrazom. Do tohto trendu dokonale zapadajú štylizácie obývačky, v ktorých je hlavným farebným akcentom fľaškovo zelená. Môže sa vyskytnúť na stene vo forme farby alebo tapety s módnymi vzormi ozdôb alebo exotických rastlín. Čoraz častejšie však volíme čalúnený nábytok v tomto odtieni. Obzvlášť obľúbené sú velúrové stoličky a fľaškovo zelené pohovky. Takýto nábytok krásne splynie s tmavou a svetlou farebnou kompozíciou použitou v obývačke. Nábytok v odtieni fľaškovo zelenej sa navyše výborne kombinuje s aktuálne módnymi materiálmi ako mramor, architektonický betón, tehla, ale aj zlaté a čierne dekory.

meble butelkowa zieleń 

Fľaškovo zelená je aj perfektnou farbou pre zostavy nábytku do obývačky. Použitie tohto farebného prevedenia na dvierka s matným povrchom bude vyzerať krásne a dodá obývačke rafinovaný výraz s nadčasovým charakterom. Moderná obývacia stena v fľaškovo zelenom prevedení vyzerá nádherne, keď je obohatená o zlaté úchytky alebo čierne akcenty vyrobené z kovu s práškovou povrchovou úpravou. Celok sa oplatí obohatiť o dekory v podobe zelených črepníkových rastlín, rámikov s rodinnými fotografiami, či doplnkami v Urban Jungle štýle . Takto usporiadaná obýv ačka je nielen výnimočne trendy, ale zároveň napomáha oddychu a radosti z trávenia času.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články