• Sprievodca

aktualizované

Ako zariadiť malú izbu?

Zariadiť malú izbu môže byť problém, najmä ak má byť v danej miestnosti obývačka. Preto sa oplatí pristupovať k výberu farieb, vybavenia a dekorácií rozumne a všetko si vopred naplánovať. Pripravili sme pre vás zbierku osvedčených tipov súvisiacich s efektívnym a funkčným usporiadaním malej miestnosti.

Malá izba – potenciál alebo výzva?

Zariadenie malej miestnosti nie je vôbec jednoduché, pretože funkčné a zároveň estetické usporiadanie malej plochy si vyžaduje primeraný prístup a znalosti. Pri dostatočnej snahe si uvedomíme, že aj malé miestnosti majú veľký potenciál a veľa výhod. Preto je kľúčom k úspechu ich odhalenie a maximálne využitie dostupných príležitostí. Vďaka tomu si môžete vytvoriť útulný a funkčný interiér, ktorý budete s radosťou využívať každý deň. Zariaďovanie a plánovanie štýlu interiéru si nevyžaduje príliš práce, pokiaľ použijeme niekoľko dôležitých interiérových riešení. Súčasní výrobcovia nábytku vychádzajú v ústrety ľuďom, ktorí majú k dispozícii malé miestnosti a predstavujú inovatívne riešenia. Dokonalým príkladom je napríklad moderná sklápacia posteľ.

nowoczesny półkotapczan 

Zariadenie malej izby a farebné prevedenie

Väčšina ľudí si vo svojom interiéri vyberá farby, pričom sa riadia predovšetkým vlastným vkusom a preferenciami, ako aj prevládajúcou módou v danom období. V malých interiéroch je potrebné vziať do úvahy, že jednotlivé farebné kompozície môžu mať vplyv na efekt priestrannosti. Dobre zvolené farby dokážu v interiéri zázraky. Formuje nielen estetiku interiéru, ale má aj veľký vplyv na optické zväčšenie či zmenšenie miestnosti. Ak je teda vaša izba stiesnená a navyše sa do nej dostáva málo prirodzeného svetla, rozhodne zvoľte svetlé farby. Výberom svetlých farieb stien a podláh a dokonca aj zostavy nábytku do obývačky interiér opticky rozjasní a zväčší priestor. Veľkou výhodou svetlých usporiadaní interiérov v malých izbách je, že pôsobia usporiadaným dojmom, aj keď sa štylizácia skladá z mnohých kusov vybavenia. Samozrejme, pri plánovaní farebnej kompozície sa nemusíte úplne vzdať intenzívnejších odtieňov. Môžete preniesť nasýtenú farbu vo forme doplnkov. Môžu to byť dekorácie, vankúše, obrazy na stenu. Do takéhoto interiéru sa bude tiež hodiť drevený nábytok, takže pre spestrenie ho môžete obohatiť o malý drevený regál alebo stolík.

nowoczesna meblościanka 

Ideálny nábytok do malej izby

Malá izba, ktorá slúži ako obývacia izba, by mala byť vybavená modulárnym nábytkom. Vďaka tomu budú optimálne prispôsobené podmienkam v miestnosti a nebudú opticky preťažovať usporiadanie. Oddychová zóna v malej obývačke by mala poskytovať maximálny komfort užívania, no zároveň by nemala svojou veľkosťou príliš dominovať interiéru. V tomto prípade bude modulárna rohová sedacia súprava dobrým riešením. Pretože každý si môže samostatne zvoliť počet a typ jednotlivých prvkov, z ktorých sa vytvorí rohová pohovka v preferovanej veľkosti a funkčnosti. Ak si však zariaďujete garsónku a potrebujete umiestniť do veľmi malého priestoru vybavenie, ktoré sa zvyčajne nachádza v niekoľkých rôznych miestnostiach, odpoveďou je kompaktný nábytok. Ide o typ nábytku, ktorý po jednoduchej prestavbe môže plniť rôzne funkcie, napríklad výklopnú posteľ alebo pohovku, ktorú je možné po rozložení premeniť na posteľ.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články