• Sprievodca

aktualizované

Zistite, ako si vybrať perfektný matrac – časť I

Pohodlný odpočinok a zdravý spánok sú základom každodennej pohody a zdravia. Vo veľkej miere závisia od správne zvoleného typu matraca. Vzhľadom na to, že každý z nás má individuálne preferencie a potreby ohľadom plochy na spanie a sedadiel, je dobre sa oboznámiť s typmi výplní matracov. Poradíme vám, ktorý model sa vám bude dokonale hodiť. 

Bonelové pružiny s penou T35

Matrace vybavené pružinou bonell s polyuretánovou penou T35 sa vyznačujú progresívnou elasticitou. To znamená, že čím väčší tlak je vytvorený telom na ich povrch, tým väčší je odpor. Bonelové matrace s penou sa vďaka tejto vlastnosti odporúčajú ľuďom, ktorí uprednostňujú tvrdé povrchy, do ktorých sa telo „nezaborí“. Výhodou je, že matrac je dostatočne univerzálny na to, aby bol vhodný pre osoby s ľahkou ale aj ťažšou váhou . Pružiny sú navzájom spojené špeciálnym drôtom, takže pružnosť je povrchná. Následne pri vyvíjaní tlaku na jednu pružinu reagujú aj ostatné. Môžete to pocítiť, keď často meníte polohu tela. Pružiny Bonell sú kombinované s penou T35 (t.j. obľúbená polyuretánová pena) používanou pri výrobe čalúneného nábytku. Poťahová látka pod pružinami navyše výrazne tlmí prácu vložky. Výsledkom je vyšší komfort používania.

Łóżko do sypialni velvet 

Vlnité pružiny s HR penou

Vlnité pružiny s HR penou sa používajú do konštrukcií sedadiel v exkluzívnom sedaciom nábytku. Sú vyrobené zo špeciálneho, extrémne odolného oceľového drôtu s príslušným profilom, vďaka ktorému slúžia roky bez toho, aby utrpela kvalita konštrukcie matraca. Vyznačujú sa predovšetkým vysokou pružnosťou a odolnosťou, preto sú oceňované užívateľmi. Vysoko elastická HR pena sa navyše vyznačuje zvýšenou pružnosťou, čo výrazne zvyšuje pocit pohodlia. Tento typ matraca sa odporúča pre ľudí, ktorí preferujú strednú tvrdosť povrchu, kde sa telo jemne „zaborí“ do jadra matraca. Takáto výplň sa vyznačuje mierne nepravidelnou, pórovitou bunkovou štruktúrou z miliónov bubliniek, ktorá zabezpečuje výbornú ventiláciu vzduchu. Z tohto dôvodu sú matrace s vlnitými pružinami s HR penou ideálne pre alergikov, nakoľko správna cirkulácia vzduchu v pene zabraňuje vzniku húb a plesní.

łóżko sypialniane materace 

Vlnité pružiny a taštičkové pružiny typu „Pocket“

Kombinácia výplne pozostávajúcej z vlnitých a taštičkových pružín v jednej štruktúre dáva jedinečné vlastnosti, ktoré ovplyvňujú komfort používania nábytku. Výplň zabezpečuje špeciálnu stabilitu konštrukcie, ktorú zaručujú odolné vlnité pružiny, ktoré sú základom pre tzv taštičku. V závislosti od strany, kde je vytvoreny tlak, reagujú pružiny umiestnené pod vložkou priamo na vložku, čo umožňuje druhej osobe, ktorá matrac používa, zároveň cítiť úplne iný komfort odpočinku. Pri tomto type vložky je každá pružina umiestnená v samostatnej taštičke z kvalitnej netkanej textílie. Každá pružina pracuje samostatne, takže povrch są lepšie prispôsobuje k tvaru tela.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články