• Sprievodca

aktualizované

Aké sú to obojstranné matrace a kto by sa mal rozhodnúť pre ich nákup?

Pri výbere ideálneho matraca musíme venovať pozornosť mnohým faktorom ovplyvňujúcim jeho vlastnosti. Okrem týchto základných parametrov, akými sú šírka, stupeň tvrdosti alebo typ výplne, majú matrace veľa ďalších funkcií, ktoré je potrebné vziať do úvahy. Obojstranné matrace sú v súčasnej dobe stále obľúbenejšie, pričom každá strana má iné vlastnosti. Sú obojstranné matrace funkčnejšie? 
V tomto článku sa dozviete:
    • Aké sú vlastnosti obojstranných matracov?
    • Aké sú výhody obojstranných matracov?
    • Aké sú typy obojstranných matracov?
Aké sú vlastnosti obojstranných matracov?
Vďaka svojej konštrukcii je možné obojstranné matrace použiť na oboch stranách, nielen na jednej, ako v prípade tradičných modelov. Obe strany matraca sa môžu líšiť nielen materiálom ale aj stupňom tvrdosti. Navyše môžu kombinovať vlastnosti matracov určených pre konkrétne ročné obdobia. Tak môže byť jedna strana vhodnejšia na leto a druhá strana na zimu. Najväčšou výhodou takýchto matracov je, že získame výrobok s dvojitými vlastnosťami. To je inteligentné riešenie pre ľudí, ktorí majú pochybnosti pri výbere matraca. Často sa stáva, že aj po vyskúšaní matraca v obchode sa s odstupom času pri jeho používaní zistí, že matrac nie je dostatočne pohodlný. Výberom obojstranného matraca s rôznymi vlastnosťami na každej strane si môžeme byť istí, že keď sa po niekoľkých týždňoch používania ukáže ako nepohodlný, tak môžeme vyskúšať druhú stranu, ktorá nám bude viac vyhovovať. Čím sa líšia obojstranné matrace od jednostranných? Väčšinou sú hrubšie, ale aj drahšie. V tomto prípade sa neoplatí pozerať na cenu, pretože vďaka možnosti prevrátenia matraca a zmene jeho strán sa zvyšuje aj jeho životnosť.
Výhody obojstranných matracov: 
    • Lepšie prispôsobenie tvrdosti
    • Riešenie pre teplomilov (ľudí precitlivených na zimu)
    • Lepšia hygiena
    • Väčšia hrúbka matraca
    • Obojstranný matrac leto zima
Typy obojstranných matracov 
Medzi obojstrannými matracmi sa nachádzajú matrace s rôznym stupňom tvrdosti a matrace z dvoch rôznych materiálov. V prípade obojstranných matracov s rôznym stupňom tvrdosti má jedna strana úplne inú tvrdosť ako druhá. Obvykle je to kombinácia tvrdosti H2 s H3 alebo H3 s H4. V prípade ak sa vám bude zdať, že jedna strana je príliš mäkká alebo príliš tvrdá, tak to môžete ľahko zmeniť a vyskúšať druhú stranu. Matrac môžete tiež otáčať v závislosti od aktuálneho životného štýlu. Ľudia, ktorí vedú aktívnejší životný štýl, sa budú lepšie zotavovať a spať na tvrdšom matraci. Bude lepšie regenerovať svaly a správne podporovať chrbticu. Tuhosť matraca môžete zmeniť aj v prípade väčšej zmeny telesnej hmotnosti. Ľudia s vyššou telesnou hmotnosťou by mali začať spať na pevnejšej strane matraca, ktorá poskytne zdravšiu oporu stavbe tela a uvoľní svaly. Ak sa však telesná hmotnosť používateľa časom zníži, je dobre zmeniť stranu matraca na stranu s nižším stupňom tvrdosti. Toto je hlavná výhoda obojstranných matracov, pretože nie je potrebné kupovať nový matrac, ak sa zmení životná situácia alebo hmotnosť užívateľa.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články