• Sprievodca

aktualizované

Moderná leňoška – ako ju využiť?

Leňoška je kus sedacieho nábytku, ktorý v súčasnosti zažíva svoju veľkú renesanciu. Návrat leňošiek je odpoveďou na potrebu pohodlného odpočinku, ale aj obohatenia interiérových usporiadaní o originálny štylizovaný nábytok. Zistite, ako môžete využiť leňošku vo vašej domácnosti a ako daný model integrovať do hotového usporiadania.

Leňoška – móda sa točí dookola

Leňoška je kus nábytku, ktorý pochádza z 18. storočia. Bol navrhnutý a vyrobený v súčasnom Francúzsku a bol symbolom luxusu a spoločenskej prestíže. Leňošky sa objavovali najmä v kráľovských palácoch, šľachtických sídlach a kaštieľoch. Boli efektným prvkom vybavenia salónikov, herní, knižníc a umožňovali oddych v dôstojnej polohe. Vtedy boli známe ako chaise-longue. V súčasnosti môžeme opäť pozorovať rastúci záujem o leňošky a užiť si ich môže každý. Tento nadčasový kus nábytku umožňuje nielen pohodlný odpočinok, ale zároveň je aj efektívnym doplnkom kompozície interiéru.

https://www.static.bogart-group.com/uploads/webp/products_clear/57312/szezlong-obrotowy-kona57147.webp

Moderné leňošky

Moderné leňošky fascinujú efektívnou dizajnovou kompozíciou, módnymi poťahovými materiálmi a zaujímavými dekormi. Niektoré modely sú štylizované a vďaka rafinovanému profilovaniu a dekoratívnym nožičkám sa krásne hodia do eklektických alebo glamour interiérov. Veľmi obľúbené sú prešívané leňošky a modely s mierne zvlneným tvarom. Takéto leňošky sú ideálnym návrhom do moderných interiérov, ktorých dizajn je minimalistický a konzistentný.

designerski szezlong

Ako zakomponovať leňošku do usporiadania interiéru?

Leňoška ako súčasť oddychovej zóny

Leňoška môže byť jedným z prvkov oddychovej zóny v obývacej izbe. Potom sa dá úspešne umiestniť vedľa konferenčného stolíka, pohovky alebo gauča. V menších interiéroch môže nahradiť kreslo. V oddychovej zóne zas leňoška nebude dobre vyzerať blízko rohovej sedacej súpravy. Preto sa ho oplatí skombinovať s pohovkou alebo gaučom.

Leňoška ako samostatný prvok

Leňoška je kus nábytku, ktorý sa skvele hodí aj ako samostatný prvok vybavenia. S jeho pomocou môžete vytvoriť samostatný salónik. Môžete si k nemu postaviť konferenčný stolík a stojacu lampu, aby ste získali pekný kútik na relaxáciu. Alebo umiestniť ho v blízkosti knižnice a bude ideálnym miestom na trávenie času čítaním. Leňoška dobre zapadne aj do interiéru spálne, vďaka čomu si pohodlne oddýchnete v pokojnej atmosfére pred spaním. V domácich kanceláriách vám umožní efektívne odpočívať počas prestávky v práci.

 

 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články