• News&Inspirations

aktualizované

Aké sú trendy vo vyberaní tapiet

Tapety vždy na nejakú dobu zmiznú z našich interiérov, ale vzápätí sa objavia v novej podobe, s novými vzormi, novou hĺbkou. Zatiaľ čo kedysi sme si tapetovali celé miestnosti, dnes je bežnejšie pohrať si s tapetou na mieste, na ktorej chceme zamerať pozornosť. Aké prekvapenie prinášajú designéri a trendy v roku 2021 v oblasti tapetových vzorov? Zaujímavé je, že najmä to, že oblasti dizajnu sú ovplyvňované viacerými oblasťami.

Komplet Vera K Dub

Odvážne a živé vzory

Základom tapetového umenia v novom roku sú odvážne a živé vzory, ktoré nadväzujú na aktuálne veľmi obľúbené grafické tapety. Do interiéru sa tiež dostávajú textúrované tapety, prírodné materiály a prvky, ktoré pripomínajú svet, kam sa kvôli obmedzeniu v cestovnom rúchu nemôžeme aktuálne dostať. Nemenej zaujímavé sú rôzne prvky futuristického štýlu, ktorý charakterizujú predovšetkým 3D tapety.

Abstrakcia a geometria

Do moderných minimalistických domácností sa skvele hodia tapety s výrazným geometrickým designom a v podobeabstraktných malieb. Veľmi zaujímavého efektu dosiahnete vrstvením rôznych vzorov v miestnosti, ale vždy nechajte nejaké miesto dýchať jednoduchosťou. Vedľa vzorovaných podláh a tapiet najlepšie vynikne jednoduchý nábytok.

3D tapety

Designéri hľadajú kreatívne spôsoby, ako tapetami zväťšiť priestory. Veľkým očakávaniam sú veľké nástenné maľby, ktoré vytvárajú efekt nekonečna – rôzné tunely, mestské scenérie, lesy či geometrické optické klamy.

Tropické potisky a exotika

Na vzostupe obľúbenosti sú aj tropické, bambusové, zvieracie potlače, botanické a scénické tapety. Hrajú funkciu exotických dobrodružství, za ktorými sa dnes len tak ľahko vycestovať nedá. Kvôli cestovným obmedzeniam majiteliadomov aj bytov hľadajú spôsob, ako preniesť svoju dovolenku snov do svojho interiéru. Obľúbené sú aj budú predovšetkým osviežujúce tropické obrazy – hlboké dažďové pralesy a vzory džungle. Je to skratka, akou si môžeme priblížiť vzdialený prírodný svet.

Damaškové tapety

Damaškové tapety urobia z každej miestnosti útulný interiér s nádychom luxusu. Prichádzajú s najrôznejšími textúrovanými vzormi, hodia sa skvele do spálni, kde plnia tiež funkciu mierneho odhlučnenia.Vychutnať si ich môžete na stene za luxusným jedálnym stolom či u vášho obľúbeného kresla v obývacej miestnosti. Okrem jemných nenápadných farieb prichádzajú v krásne smaragdovo zelené, rubínové a bordó.

Nestárnúce kvetiny

Stále budú na tapetách aktuálne aj kvetinové vzory. Jemné vystriedajú výraznejšie – farebne aj tvarovo. Nemáte žiadny dôvod na to sa krotiť.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články