• Sprievodca

aktualizované

Aký matrac vybrať na leto?

Leto je pre väčšinu z nás najobľúbenejším obdobím. Práve v letnom období má veľa ľudí problém so zaspávaním a pohodlím pri spánku. Jedným z znich je nadmerné potenie počas spánku, čo je z dlhodobého hľadiska dosť frustrujúce. Na vyriešenie týchto problémov je dobré venovať pozornosť nielen prikrývke, pod ktorou spíme a typu posteľnej bielizne, ale aj matracu. Správne zvolený matrac môže výrazne zlepšiť spánkový komfort a zabrániť prehriatiu tela v noci. Aký matrac vybrať, aby bola zaistená optimálna termoregulácia tela počas horúcich nocí? 
V tomto článku sa dozviete: 
    • Aký je ideálny matrac na horúce noci? 
    • Aké sú vlastnosti termoregulačných matracov? 
    • Aké sú vlastnosti peny FloFom? 
Pohodlný spánok počas horúčav
Na pohodlný a zdravý spánok vplýva mnoho faktorov. Teplota v miestnosti, kde spíme, by sa mala pohybovať okolo dvadsať stupňov. Dôležité je pravidelne vetrať, prať prikrývku a posteľnú bielizeň. Pohodlný spánok zaisťuje nie len správna teplota v spálni, ale aj optminálna teplota nášho tela v noci. Keď nám je príliš teplo a potíme sa, prebúdzame sa, čo môže mať za následok pocit nedostatku spánku počas dňa. Riešením týchto problémov sú termoregulačné matrace, ktoré pozostávajú z pien vhodných nielen na leto, ale aj na iné obdobia. Ich najväčšou výhodou je, že poskytujú telu optimálnu teplotu počas spánku a pomáhajú eliminovať pocit prehriatia. Výplne používané v takýchto matracoch majú štruktúru s otvorenými bunkami, vďaka ktorej sú prievzdušné a nehromažďujú vlhkosť. 
 
Aký matrac vybrať do horúcich dní? 
Vybraný matrac by mal mať funkciu cirkulovania vzduchu a poskytovať optimálne vetranie. Vďaka tomu sa teplo nebude hromadiť v jadre matraca a tak zaistíme nielen optimálny komfort a hygienu spánku, ale tiež zabránime rastu plesní, ktorým dopomáhajú v lete vysoké teploty. Poťah má tiež veľký význam z hľadiska termoregulácie. Mal by byť vyrobený z ľahkých prírodných materiálov bez umelých prísad. Termoregulačné matrace s chladiaciou výplňou sú možnosťou, ktorá bude fungovať počas horúcich nocí. 
Matrace s penou FloFom – perfektné na horúce noci 
Termoregulačné matrace môžu mať rôzne druhy penových výplní, ktoré regulujú prúdenie vzduchu a podporujú udržiavanie optimálnej telesnej teploty počas spánku. Jedným z najviac odporúčaných typov je matrac FloFom. Táto pena je zodpovedná za získanie príjemného chladivého účinku, pretože reguluje našu telesnú teplotu. Okrem toho sa odporúča aj ľuďom, ktorí zápasia s vysokým svalovým napätím okolo ramien a krku. Tento druh peny je tiež obzvlášť citlivý na teplo generované užívateľom, vďaka čomu veľmi dobre podporuje chrbticu a pomáha nám relaxovať. Je tiež potrebné zdôrazniť, že nezhromažďuje vlhkosť, čo neprospieva rozvoju húb a plesní.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články