• Štýle

aktualizované

Biely nábytok

Biely nábytok má svoje neopakovateľné kúzlo
Premýšľate o novom nábytku a neviete, akú farbu či odtieň zvoliť? V tomto článku sa zameriame na obľúbený biely nábytok, ktorý interiér krásne presvetlí a opticky zväčší. Z toho teda vyplýva, že pokiaľ chcete mať väčší a priestornejší interiér a dávate prednosť „chladnej“ elegancií a jednoduchosti, vsaďte na bielu. Ale pozor, čisto biely nábytok by mohol pôsobiť ako v nemocnici. Najlepšie vyzerá v kombinácií s tmavou farbou alebo drevom. Nechajte sa inšpirovať. 

Biela farba – praktická a elegantná
Patrne najväčšou výhodou svetlých tónov je schopnosť opticky zväčšiť priestor. Pokiaľ teda bývate v byte alebo dokonca v garsónke, bielou farbou by ste rozhodne nemali šetriť. Možno vám príde biela farba trochu nudná. Preto je vždy vhodné ju trochu rozptýliť pomocou ďalších farieb. Výhodou tejto farby je predovšetkým skutočnosť, že je možné ju jednoducho skombinovať s ďalšími aj výraznejšími tónmi. Biela je vďačná, krásna a okúzľujúca, nebojte sa ju vsadiť do interiéru. 
Jedna dominantná farba
Pokiaľ si potrpíte na súhru farieb a príjemného prostredia v teple svojho domova, vsaďte na jednu dominantnú farbu. V tomto prípade ňou bude biela. Vždy sa ju snažte vkusne skombinovať s ďalšími tóny, ktoré nebudú vzájomne pôsobiť rušivo. Veľmi elegantná a praktická je obľúbená kombinácia bielej a čiernej. Tieto dve farby sú ako noc a deň, a aj tak sa tak krásne doplňujú. Ideálnym príkladom je skriňa ENEJ, ktorú nájdete v našej ponuke. Veľkou bielou plochu „rozbíjajú“ čierne pruhy. Výsledok posúďte sami. 
Rohová skriňa Vista 
Rovnako tak pekne vyzerá biela s drevom. Opäť ide o veľmi jednoduché a nevšedné spojenie, ktoré pôsobí čisto a elegantne. Presne taká je kolekcia Venecia. Bielej farby je trochu mnoho, stačí jeden úzky drevený pruh a nábytok pôsobí odľahčeným a príjemným dojmom. K bielej sa tiež hodí zrkadlá alebo napríklad kovové prvky.

Vykúzlite si interiér podľa svojich predstáv
Pokiaľ ste si obľúbili biely odtieň, potom vedzte, že s touto farbou môžete doslova kúzliť. Vyskúšať je možné napríklad kombináciu bielej so šedou či béžovou. Vznikne tak obývacia izba v škandinávskom štýle. Pokiaľ pridáte ešte viac drevených prvkov, priblížite sa k rustikálnym prvkom. Pokiaľ máte radšej výraznejšie tóny, skúste doplniť bielu s červenou alebo napríklad svetlo zelenou farbou. Experimentovať môžete podľa vášho vlastného vkusu. Najmä potom v spálni a v obývacej miestnosti. Dôležité je, aby ste sa vo svojom obydlí vždy cítili maximálne príjemne.
Biela farba je rozhodne kráľovnou medzi všetkých farieb, nájdeme ju takmer vo všetkých interiérov, v ktorom má isté miesto. Rovnako dobre vyzerá a hodí sa do moderných interiérov ako aj do veľmi štýlovo ladených miestností a interiérov. Biela farba v interiéri pôsobí neutrálne, prirodzene, je čistá, do miestnosti prináša pocit neopísateľnej čistoty a vzdušnosti.
Biela farba je v nábytkárskom priemysle veľmi obľúbená. Pocit, ktorý táto farba z bieleho nábytku prináša je subjektívny, ale vo všeobecnosti môžeme povedať, že pôsobí elegantne a je vysoko variabilný, pretože takýto nábytok dokážete jednoducho a efektívne skombinovať s akoukoľvek inou farbou či už steny alebo ostatného interiérového vybavenia a doplnkoch. Pri nábytku v bielej farbe sa nemusíte zbytočne obávať náročného čistenia. Súčasťou nábytku sú aj vrstvy. Celý je totiž pokrytý odolnými vrstvami, čím sa nábytok jednoducho udržuje. Biela na nábytku je vhodnou voľbou do akejkoľvek miestnosti.
Detská izba v bielej farbe pôsobí čisto a univerzálne. Jej hlavnou výhodou je to, že je rovnako vhodná pre chlapcov aj pre dievčatá, ako aj pre menšie či staršie deti. Ak je biela hlavnou farbou v detskej izbe, je dobré ju doplniť vhodnými doplnkovými farbami. Izba s bielym nábytkom pôsobí vzdušne. Množstvo svetla v miestnosti ovplyvňuje aj povrch nábytku. Biely nábytok s leskom odráža prichádzajúce svetlo a rozptyľuje ho do priestoru. V kombinácii so zrkadlom alebo sklenenými prvkami bude miestnosť dokonale presvetlená. Obľúbené sú biele obývacie steny s LED osvetlením vitrín, ktoré nábytok elegantne oživí a dodá mu príjemný pocit.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články