• Spálňa
  • Štýle

aktualizované

Svietidlá do spálne – aké sú najvhodnejšie?

Spálňa je špeciálna miestnosť v každom dome. Je to miesto, kde relaxujeme a odpočívame po dlhom dni mimo domova. Preto sa pri zariaďovaní tohto interiéru oplatí dbať na to, aby zariadenie, farebná kompozícia a osvetlenie pôsobili na naše zmysly upokojujúco. Preto by tu malo kraľovať teplé svetlo príjemné pre oči, ktoré vás navodí blaženou atmosférou a uľahčí odpočinok. Okrem výberu správnej žiarovky je dôležitý aj výber svietidiel, ktoré budú ladiť s dekorom spálne.
Lampa do spálne – stojaca alebo závesná?
Pri zariaďovaní spálne sa oplatí dbať na to, aby vybrané dekorácie, farby a povrchové úpravy spolu správne ladili. Na druhej strane bude celá aranžmánska kompozícia korunovaná dobre zvoleným osvetlením. Pri výbere svietidiel do spálne je potrebné pamätať na to, aby ste v nej vytvorili útulnú, upokojujúcu atmosféru. Okrem závesného svietidla, ktoré zabezpečuje centrálne osvetlenie, bude ideálnym riešením do spálne stojace svietidlo, ktoré dokáže poskytnúť tlmené aj smerové svetlo. Stojace svietidlo umiestnené v rohu miestnosti vytvorí útulnú atmosféru a stane sa aj atraktívnou dekoráciou. Vo väčšine spální dobre padne teplá farba osvetlenia, pretože práve tento odtieň navodí dojem útulnosti a upokojí naše oči. Jedinou výnimkou je toaletný stolík, pretože vyžaduje silné studené svetlo na uľahčenie líčenia a starostlivosti o pleť.
lampy do sypialni
Nočné lampy v spálni
Neoddeliteľným prvkom každej spálne sú svietidlá umiestnené po oboch stranách postele. V závislosti od štýlu usporiadania to môžu byť stolové lampy, ktoré budú umiestnené na nočných stolíkoch alebo závesné lampy namontované v strope, ako aj nástenné svietidlá nad posteľou. V súčasnosti sú moderným riešením ozdobné Edisonove žiarovky, ktoré voľne visia na elektroinštalácii. Takáto dekorácia je ideálna pre spálne v industriálnom, škandinávskom a retro štýle. Ak si pred spaním radi čítate, vyberte si nočnú lampu umiestnenú hneď vedľa postele alebo moderné spálňové lampy, ktoré môžete umiestniť na zem blízko svojho obľúbeného kresla. Nezabudnite tiež zabezpečiť pohodlný prístup k vypínačom všetkých svetelných zdrojov. Stojí za to premýšľať o tom vo fáze navrhovania miestnosti. Vďaka tomu pri zaspávaní nebude potrebné vstávať z postele kvôli zhasnutiu svetla.
lampa wisząca
Dekoratívne svietidlá do modernej spálne
Svietidlá v spálni môžu hrať dvojitú úlohu: praktické a dekoratívne. Interiéroví dizajnéri dokonca upozorňujú, že svietidlá sú ako šperk do aranžmánu. Ak teda neobľubujete minimalizmus, potom zvoľte dekoratívne svietidlá v modernom štýle. Takéto svietidlá sa stanú efektnou ozdobou vašej spálne. Nielenže zdôraznia krásu nábytku, ale miestnosť aj opticky zväčšia. Týmto spôsobom získate sofistikovanú dekoráciu, ktorá je ideálna pre očarujúce, moderné alebo klasické aranžmány. Senzáciou vo svete interiérového dizajnu sú v súčasnosti návrhy svietidiel v zlatej a striebornej farbe, ale aj modely odkazujúce na industriálny štýl, v ktorých sú hlavným dekorom sofistikované žiarovky. Svietidlo v takejto modernej farbe bude vždy nadčasové, elegantné a zároveň ponechá veľa možností pri výbere ďalších dekorácií.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články