• Škandinávsky
  • Štýle

aktualizované

Škandinávsky štýl – inšpirácia

Škandinávsky štýl sa teší obľube, ktorá neutícha, práve naopak, z roka na rok rastie. Škandinávsky štýl sa neustále vyvíja, čoraz častejšie sa doň dostávajú tmavšie a živšie farby. Vďaka tomu má táto inšpirácia zo Severu stále navrch a neustále teší svojich členov domácnosti a ich hostí. Škandinávsky štýl v interiéroch sa vyznačuje predovšetkým jednoduchosťou a pomerne jasnou farebnou paletou. Estetika tohto štýlu ide od začiatku ruka v ruke s kvalitou produktov. Škandinávsky štýl robí interiér nielen krásnym, ale aj praktickým a funkčným. Výber materiálov by nemal byť náhodný, rovnako ako výber dekorácií. Škandinávsky štýl, vybavený individuálnymi dekoratívnymi prvkami, ktoré môžu slúžiť účelu a poskytujú užívateľom pohodlie, je v súčasnosti jedným z najobľúbenejších štýlov.

V tomto texte sa dočítate:

  • Kto môže bývať v byte navrhnutom v škandinávskom štýle?
  • Ako zariadiť obývačku v škandinávskom štýle?
  • Ako by mala byť navrhnutá kuchyňa v škandinávskom štýle?
  • Ako vyzerá detská izba v škandinávskom štýle?
  • Aká je spálňa v škandinávskom štýle?
škandinávsky štýl
Rohová sedacia súprava s funkciou spánku Magnelio L

Byt v škandinávskom štýle – pre koho?

Škandinávsky štýl okúzľuje svojou jednoduchosťou už dlhé roky. Ocenia ho najmä všetci ľudia, ktorí oceňujú dômyselné a jednoduché riešenia, ktorí majú radi relatívny poriadok, ktorý sa dá dosiahnuť len šetrením peňazí za nábytok a zbytočné dekorácie. Byt v škandinávskom štýle znamená interiér, ktorý je priateľský, pohodlný a nadčasový. Jeho atmosféra je jedinečná. Byt v škandinávskom štýle je ideálnym riešením pre ľudí, ktorí oceňujú jednoduchosť, ekologické riešenia a úspornosť formy. Je ideálnym riešením pre ľudí, ktorí majú radi svetlé priestory, ležérny štýl a nenáročnú ľahkosť. Konferenčné stolíky, nástenné skrinky, pohovky a postele v takomto byte by mali byť premyslené a jednoduché.

Obývačka v škandinávskom štýle – ako ju zariadiť?

Obývačka v škandinávskom štýle je svetlý a priestranný interiér. Škandinávsky štýl odkazuje na prírodné materiály, farby a zaujímavý dizajn, a preto by sa v takejto obývačke mali použiť takéto riešenia. O čom by ste mali pamätať pri zariaďovaní obývačky v škandinávskom štýle ? V prvom rade pamätajte na ľahkosť a spojenie estetiky s praktickosťou. Škandinávsky štýl to sú pestré farby, striedmo usporiadané interiéry a jednoduchý, esteticky vyrobený nábytok. Nábytok by mal zaujať jednoduchou líniou, textúrou surového dreva, ale aj prírodnými materiálmi. V takej obývačke by malo byť len to najnutnejšie. Jeho súčasťou musia byť aj doplnky, ktorých úlohou je dodať priestoru individuálny charakter. Skvelou dekoráciou do obývačky v škandinávskom štýle sú hodiny, najlepšie také, ktoré vyzerajú ako z dávnych čias, industriálna lampa alebo stoh nedbanlivo poukladaných kníh.

škandinávsky štýl
Rozkladacia rohová sedacia súprava Elentio Mini

Kuchyňa v škandinávskom štýle – ako by mala byť navrhnutá?

Kuchyňa v škandinávskom štýle by mala byť príjemná, funkčná a odolná voči neustálym zmenám trendov. Kuchyňa v škandinávskom štýle by mala byť zbavená lesku a surovej modernosti. Mala by obsahovať priestor, ktorá umožní očiam na chvíľu si oddýchnuť, preto je dôležité, aby v nej nebolo priveľa zbytočných vychytávok. Mali by sa ponechať iba zariadenia, ktoré poskytujú pohodlie a sú funkčné. Takáto kuchyňa bude najlepšie vyzerať v bielej farbe. Škandinávske interiéry milujú prírodu, takže kuchyňa musí mať drevené akcenty.

Detská izba v škandinávskom štýle – ako by mala vyzerať?

Detská izba je miestnosť, ktorá by sa mala niesť skôr v pokojných a tlmených farbách. Deti sú zvyčajne veľmi energické malé stvorenia, ktoré nepotrebujú extra stimuláciu pestrými farbami. Výborným tipom na zariadenie detskej izby môže byť práve škandinávsky štýl. Ako by mala vyzerať detská izba v škandinávskom štýle? Mala by byť veľmi jednoduchá a minimalistická. Detská izba v škandinávskom štýle by sa mala zamerať na bielu, odtiene sivej, ale aj pastelové odtiene modrej a žltej. Tento štýl je založený predovšetkým na použitiu prírodných materiálov a pôsobivých doplnkov. Interiér zariadený v tomto štýle upokojí detské zmysly.

škandinávsky štýl
Kolekcia Verica

Spálňa v škandinávskom štýle, čiže aká?

Spálňa v škandinávskom štýle je predovšetkým miestnosť spojená s jednoduchosťou, ľahkosťou a minimalizmom. Nábytok do takejto spálne by mal byť svetlý, najlepšie v bielej farbe. Spálňa v škandinávskom štýle môže pôsobiť stroho, preto ju treba rozbiť množstvom vankúšov, prikrývok, prehozov a hrubých kobercov či dokonca kožušín na podlahe. Vďaka týmto doplnkom je vzhľad takejto spálne okamžite teplejší. V spálni zdobenej v tomto štýle sú samozrejme prijateľné farebné akcenty. Nie všetko musí byť jasné, v odtieňoch sivej, béžovej a bielej. Farebné akcenty by však nemali nijako dominovať interiéru. Spálňa v škandinávskom štýle má množstvo výhod. Predovšetkým, vyzerá veľmi usporiadane a elegantne. Najdôležitejšie však je, že dokonale upokojí zmysly po celom dni, podporuje odpočinok a zaručuje zdravý spánok.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články