• Štýle

aktualizované

Hravý mestský štýl v interiéri

Mestský štýl nie je ničím iným než moderným prístupom k usporiadaniu interiéru so zvláštnym dôrazom na osobité akcenty. Zvyšuje sa počet ľudí, ktorí sa rozhodnú pre priestorné byty s otvoreným priestorom, kde v sebe jeden interiér spojuje viac funkcií. Byt moderného človeka musí odrážať jeho charakter a slúžiť svojou funkčností. Preto viac a viac ľudí volí v interiéroch moderný mestský štýl. Čím je tento štýl charakteristický?

 Komplet Modern 3
Komplet Modern 3 
Byt v mestskom štýle vyzerá nevšedne a rôzne, čo spôsobuje, že tento štýl nemôžeme uzavrieť v pevnom rámci. Najdôležitejšie je totiž používanie moderných designérskych riešení takým spôsobom, aby ste ich zladili so svojimi individuálnymi potrebami a očakávaniami. Keď vyberáte nábytok, je vhodné zvoliť univerzálne kusy, ktorých umiestnenie by ste mohli v ľubovoľnom okamihu zmeniť alebo modifikovať ich využívanie. Vďaka tomu sa budú spálňové komplety hodiť rovnako dobre ako do obývacej, tak aj do detskej miestnosti. 

Vlastnosti mestského štýlu

Je možné určiť niekoľko charakteristických vlastností mestského štýlu, ale je vhodné si pamätať na to, že je to otvorený design, a je potrebné experimentovať v interiéroch. Odlišujeme predovšetkým:
moderné tvary, usilovanie o zisk dojmu priestorovosti, zdôraznenie pocitu pohodlia, zvýšenie jedinečnosti a individuálneho vzhľadu, súčasné designérske riešenie. Mestský štýl je sloboda zostavená s komfortom v interiéroch presne prispôsobených k osobnosti majiteľov. Nebojte sa experimentovať s designom a vyberať nábytok s ohľadom na jednoduchosť tvaru a modernú designérskou úpravu. 

Mestský štýl je individualizmus 

Mestský štýl často asociuje s hrubým industrializmom, ktorý sa vyjadruje v jednoduchosti a minimalizmu. Ak však máte radi eklektizmus, nič nebráni tomu, aby Vaše interiéry boli zároveň útulné a mali mimoriadnu atmosféru. Najdôležitejšie je, aby Váš dom zrkadlil Vás. Aby ste teda získali tento efekt, bude nepochybne užitočný modulový nábytok a moderné obývacie steny. Modulový nábytok je odpoveďou na potreby osôb hľadajúcich riešenie, ktorí ho budú schopní prispôsobiť podľa svojho uváženia. Práve používateľ rozhoduje o ich konečnom vonkajšom vzhľade, vyberá dané elementy, ktoré môže zostavovať takmer každým spôsobom a modifikovať, pokiaľ mu prestanú vyhovovať. Tvar a vzhľad celého kompletu optimálne zapadá do konkrétneho priestoru.

Priestor je základom

Mestský štýl kladie dôraz na podtrhnutie priestorovosti, čo sa prejavuje zároveň vo výbere nábytku a doplnkov. Taký efekt môžete získať dokonca aj v neveľkých miestnostiach. Stačí odstrániť zbytočné predmety, použiť svetlé farebné spojenia a hladké lesklé povrchy. Jednofarebné interiéry často potrebujú väčší dôraz, aby sa nezdali monotónne, preto sú experimenty s dekoráciami doporučované.
Jednoliate hladké povrchy sú úžasné, ale pokiaľ zatúžite po modernom obývacom efekte a dramatickej maľbe, až budete nabudúce dekorovať, skúste si pohrať s textúrou. 
Máte radi rustikálnu hrubosť, eleganciu, industriálne trendy alebo niečo trochu iného? Celkom iste nájdete takú povrchovú štruktúru, ktorá bude v dokonalej harmónií s Vašim štýlom. Takže pokiaľ si maľujete sami alebo to radšej nechávate na profesionáloch, vďaka týmto technikám pridania textúry docielite štýlových stien, vďaka ktorým na Vaše bývanie nikto
nezabudne.
Obývacia stena Waco
Obývacia stena Waco
Pomocou dekorácií dokážete dosiahnuť veľkých zmien. Preto si dajte na ich výbere naozaj záležať a myslite na to, aby Vám k sebe všetky pekne pasovali. Striedme a nenápadné farby, kvalitný textil bez potlače, hladké povrchy a prirodzené svetlo ako tá najlepšia dekorácia. Taký je moderný interiér, ktorý v kombinácií so sklenenými doplnkami a nežnými farbami, bude pôsobiť veľmi luxusne. Platí nám dobre známe pravidlo – menej je viac. Doplnky sú síce milou nutnosťou, ale designéri ich používajú stále menej, za to starostlivo vybrané. Najlepšiu službu Vám urobia pekné kombinácie farieb. Použite jednu hlavnú farbu na väčšie kúsky nábytku a dolaďte ich rôznofarebnými doplnkami. Pokiaľ ste odvážnejší, skúste jednu stenu vymaľovať výraznejšou farbou, ktorá dekorácie ešte viac podtrhne. Moderný štýl ale dovoľuje omnoho viac. Pokiaľ si nepotrpíte na farby, ale za to máte radi viac pohodlných vankúšov, rámčeky na fotografie a ďalšie drobné dekorácie, siahnite po tých v bielej farbe. Všetky doplnky potom budú vyzerať akoby k sebe patrili.
Industriálny štýl, rovnako ako aj jeho prvky je vhodný skôr pre mladých ľudí a mladšie kategórie. Hodí sa do väčších priestorov. Zbúranie zbytočných priečok a stien umožní vzniknúť jednému multifunkčnému priestoru. Oddelené bývajú väčšinou len kúpeľňa a spálňa. Ideálny je priestor s dostatkom okien a ideálne s vysokými stropmi. Vhodné sú napríklad byty, ktoré sú priamo vstavané do budov, ktoré skôr slúžili priemyslu, a pre ktoré sú typické obrovské továrne okná, ktoré prepustia veľa denného svetla. Výber štýlu je v celom interiéri naozaj veľmi dôležitý a nemali by ste ho preto za žiadnu cenu podceňovať alebo mu nevenovať dostatočnú pozornosť.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články