• Industriálny/loft
  • Štýle

aktualizované

Industriálny štýl bývania je jednoducho moderný

Jednoduché, surové, autentické. Industriálny štýl je v kurzu. S tým súvisí často veľká cena produktov, ktoré do neho zapadajú. Páči sa vám taký design, ale myslíte, že si ho nemôžete dovoliť? Omyl! Industriálny štýl môžete mať aj za rozumnú cenu. Len musíte hľadať a premýšľať. A vsádzať na doplnky.

 
Komplet nábytku z lawa Helio Biely
 

Drevo, plechy, betón, surové murivo. Čierna a svetlo hnedá, kovanie, potrubie, kovové materiály, masívne svetlá, výrazné podlahy. A všade prítomná jednoduchosť, surovosť, ktorá kupodivu môže pôsobiť až útulne. Industriálny štýl je umelecký, je drsný aj hrejivý, originálny a obyčajný, autentický a všetko pohlcujúci. Každý si v ňom nájde niečo svoje a snáď aj preto je dnes tak obľúbený, žiadaný a tiež poriadne nákladný. Pokiaľ ste niekedy uvažovali nad tým, že si byt zariadíte industriálne, zrejme pritakáte a bábiky sa vám pretočí, keď si spomeniete na cenovky, ktoré ste videli u nábytku, ktoré sa vám tak páčili. Takto to ale skončiť nemusí. Industriál môže mať každý, komu nechýba trocha kreativity a vynaliezavosti. Vlastne aj ten, komu chýba. Každý sa predsa môže spýtať a inšpirovať sa.

Neshanbite sa poohliadnuť ani po nejakých iných ponukách, kde môžete zohnať veľmi pekné veci. Stačí si dať trochu na čas a načerpať inšpiráciu.Pozrite sa napríklad na stoličky, ktoré sa v ňom často objavujú – typické posedenie, ktoré bolo predtým celkom bežné, za to dnes priťahuje väčšiu pozornosť.Prečo by ste platili za stoličky s umelou patinou, keďmôžete mať originál, ktorý stačí napríklad len novo natrieť? To isté platí aj o ďalšom vybavení.

Kombinujte 

V industriálu hrajú jednu z hlavných úloh tiež farby – teda presnejšie povedané šedá, biela a černá. Kovové úchyty, masívne guľaté svetlá, polička ako vodovodné potrubie, stolík pod televíziu z paliet, ktoré pretiahnete čiernou lepiacou páskou, aby vyzerala ako kov. Staré rádio, ktoré ste našli v sklepe môže urobiť ešte veľa parády a pokiaľ naviac hraje, nemá to chybu! A čo najskôr gramofón! Premýšľate o obývacej stene? Nakúpte obyčajné biele alebo čierne regály a vyšperkujte ich doplnky ako sú drevené debničky na fľaše vína, spomínané palety, staré rádio a reproduktory, lucerny a svietili.Časopisy skvele zapadnú do guľatého priestorneho kvetináča na nožičkách,otvorenú špajzové skriňu môžete vytvoriť z pojazdných kovových vozíkov, ktoré poslúžia aj v kúpeľni na kozmetiku a ďalšie toaletné potreby.Toaletný papier môžete skladovať v kovovom koši s veľkými oknami a drevenými úchytmi. K tomu dolaďte šedý gauč, poriadneho ušiaka do rohu, šedé kachličky v kúpeľni a na toalete, čiernu kovovú trúbku, na ktoré môžete cvičiť zhyby alebo vešaťprádlo, do chodbičky. Doplnky nie sú drahé a dokážu interiér jedinečne rozžiariť.

Inšpirujte sa

Pokiaľ práve netúžite najímať kvôli porade so zariadením interiéru interiérového designéra, ale rovnako cítite, že trochu tápate, môžete sa inšpirovať takmer všade. Stačí si nájsť industriál, prípadne pripojiť názov konkrétnej miestnosti či oblasti, po ktorej sa chcete poohliadnuť, a už na vás začnú vyskakovať ďalšie rôzne fotky zariadených spálni v industriálnom štýle, obývacích miestností, kúpeľní, chodieb a chodbičiek, spálni.Inšpirácie je v dnešnej internetovej dobe nepreberne a kto chce nájsť, tak si nájde.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články