• Sprievodca

aktualizované

Je biely nábytok stále v móde?

Biely nábytok je už niekoľko rokov neoddeliteľným prvkom mnohých najmódnejších usporiadaní interiérov. Bolo to spôsobené tým, že trendom interiérového dizajnu boli usporiadania v modernom, laboratórnom a high-tech štýle. Takéto štýly si vyžadovali extrémny minimalizmus, monochromatické vzory a jednoduché formy nábytku v bielej farbe. V súčasnosti sa trendy vyvinuli a my sa snažíme, aby boli naše interiéry útulnejšie a farebnejšie. V dôsledku toho vzniká otázka, či je biely nábytok stále v móde?

Biely nábytok a aktuálne interiérové trendy

Biely kuchynský nábytok, komody a police sú aj napriek zmenám badateľným vo svete interiérových trendov stále obľúbené. Aký je ich fenomén? No takýto nábytok je dizajnovo nadčasový a hodí sa nielen do rôznych miestností, ale aj do interiérových štýlov. Ich univerzálnosť znamená, že zmenou farebnej kompozície interiéru, vytváraním dizajnových a dekoratívnych metamorfóz vyzerá biely nábytok stále dobre. Ako to súvisí so súčasnými trendmi? Ustupujeme od interiérov zariadených v monochromatickom štýle, jednoduchosti, neutrálnych farbách a prikláňame sa k sofistikovanému eklektizmu. Naše interiéry obsahujú intenzívnejšie odtiene, ako je fľaškovo zelená, námornícka modrá, horčicová a karamelová. Aj nábytok a doplnky menia svoju podobu z jednoduchých a minimalistických na sofistikovanejšie. Na druhej strane, do pokojných, jednoduchých interiérov sa snažíme prepašovať štylizované tvary, napríklad konferenčné stolíky v barokovom štýle alebo Scandi, ale aj farby použité ako čalúnenie nábytku do obývačky. Zameriavame sa aj na dekoratívne akcenty, vďaka ktorým majú naše interiéry dušu prezentujúcu osobnosť a preferencie členov domácnosti.

białe meble kuchenne

Výhody bieleho nábytku

Ak sa pýtate, či je biely nábytok stále v móde, asi vás neprekvapíme, že áno. Ich univerzálna estetika ich robí vhodnými do rôznych usporiadaní interiérov a sú nadčasové. Vďaka tomu, vytvorením metamorfózy interiérov, v nich môže zostať biely nábytok, pretože budú stále dobre vyzerať. Konečný výraz interiéru však určí farba pohovky či rohovej sedačky, vybrané dekoračné doplnky, interiérové textílie. To znamená, že biely nábytok nevyšiel z módy, práve naopak. Stále dokonale zapadá do súčasných usporiadaní interiérov, v ktorých kladieme dôraz na jemnosť a zaujímavé dizajnové kompozície. Výhodou bieleho nábytku je aj fakt, že aj keď chceme niečo zmeniť na dekoratívnosti miestnosti, stále bude dobre ladiť. Nemusíme teda vynakladať ďalšie náklady súvisiace s výmenou nábytku.

białe meble do salonu

5 dôvodov, prečo by ste si mali vybrať biely nábytok

·        je nadčasový

·        hodí sa do interiérov zariadených v akomkoľvek štýle

·        opticky zväčší priestor

·        dáva pocit pokoja a upokojuje zmysly

·        ľahko sa udržiava v čistote

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články