• Klasický
  • Štýle

aktualizované

Klasický štýl a paleta farieb

Klasickým štýlom a príjemnou paletou farieb dokáže zaujať moderný interiér, ktorý je tiež veselý, čistý a plný denného svetla. O romantickú podobu a premenu bývania sa môžu tiež postarať elegantné tvary, pastelové farby a romantické motívy, vďaka čomu svojmu bývaniu dodáte nové rozmery.

Komplet nábytku do salonu Lusso VI - Čierny + Dub monastery moderná Obývacia stena
Komplet Nábytku do salonu Lusso VI

Zaujímavé a nezvyčajné motívy

Ak si chcete vytvoriť moderný priestor, tak zabudnite na obyčajný výber nábytkových stien alebo kolekcií, ale môžete pouvažovať napríklad aj o pridaní nejakej tapety, ktorá celej izbe dodá nové rozmery a zaujímavý štýl. Pre väčšinu kúpeľní sú moderné vzory a motívy moria alebo rýb. Prípadne môžete pridať motív lode. Kúpeľňa však nie je jedinou miestnosťou, kde sa podobné motívy môžu uplatniť. Motív lode v kúpeľni, veľryby v detskej izbe a kvetiny v jedálni dokážu ilustrovať romantickú dušu ľudí, ktorí sú schopní oceniť zaujímavé spojenie a motívy. Jemné tóny farieb, dotyk starých časov a neotrelý luxus dodáva takému interiéru zvláštny a kúzelný nádych. Ten môže plne vyniknúť najmä vďaka minimalistickému štýlu, v ktorom by ste mohli zariadiť všetky miestnosti v interiéri.
 

Bývanie s dôrazom na detail

Už vo vstupnej časti bytu, môžete strhnúť pozornosť na prekrásne dlaždice na podlahe, ktoré vytvoria zaujímavú mozaiku, čo stojí za to, aby ste si ju pridali do vstupnej miestnosti na obdiv všetkých ľudí a návštev. Mozaika potom zavedie ľudí do ďalších miestností domu, až do kuchynského kúta, v ktorom bude váš priestor doplnení tiež kuchynskou zostavou spolu s bielym lakovaným drevom s rydzo prírodným dekorom. Kuchynskú linku si tiež môžete upraviť podľa vlastných predstáv. Snívate o barovom pulte alebo moderných barových stoličkách? Tak ich kľudne použite. Na modernú kuchynskú linku z jednej strany doprovádzanú barovými stoličkami plynule nadväzuje jedálňa zostávajúca z krásneho dreveného jedálneho stola a štvorica elegantných stoličiek. Jemnosť tohto priestoru podtrhujú tiež napríklad designové svietidlá, obrazy s motívmi kvetín a palma, prípadne sú aj iné možnosti výberu motívov, ktoré vás zaujímajú alebo vás oslovili.  Hoci by sa potom mohlo zdať, že všetko vybavenie je na prvý pohľad jednoduché, pri bližšom preskúmaní by váš priestor mohol zaujať napríklad spojením minimalistického štýlu a zaujímavej mozaiky, prípadne môžete pridať nejaké vyrezávané kvetinové detaily pod doskou jedálneho stola alebo iné interiérové dekorácie.
 

Odhalené tehly a svetlé drevo

Na minimalistickom štýle sa môže tiež zakladať aj obývacia miestnosť, ktorá môže byť pokojne prepojená s kuchyňou a jedálňou. Komfortná sedacia súprava sa môže stať výraznym a dominantným prvkom, pokojne môžete odhaliť aj tehly alebo využiť neutrálne farby, ktorých drsnejšia štruktúra sa príjemne doplňuje so svetlým tónom dreva a s bielou výmaľbou. Osviežujúcim prvkom v tejto oddychovej zóne môže byť aj výrazný koberec alebo voľba interiérových doplnkov.
 

Hravý aj pokojný interiér

Detské miestnosti sú ukážkou palety pastelových farieb, hravých tvarov a nekonečnej fantázie. Hravo splňujú ako estetickú, tak praktickú stránku bývania pre našich najmenších. Práve preto by sme mali venovať aj dostatočnú pozornosť pri zariaďovaní detskej izby, čo sa neskôr odrazí aj pri celkovom modernom zariadení celého interiéru. Moderné a vylepšené zariadenie podporuje detskú fantáziu, a to nielen veselými dekoráciami, ale aj tabule s kriedovým a magnetickým náterom. 
 

Kúpeľňa

Pokojne a romanticky bude vyzerať kúpeľňa, v ktorej prevažujú najmä svetlé tóny dreva s námornickými akcentmi. Námornícke akcenty v kúpeľni dokážu priniesť moderné prvky, ktoré ocenia nielen tí, čo sú priaznivcami námorníckeho štýlu. Tú správnu atmosféru tu navodzuje predovšetkým obraz lode, ktorá akoby plávala na stene nad vaňou a odráža sa vo veľkom zrkadle, prípadne môžete tiež vytvoriť miesto, kde si budete môcť tiež uložiť modré uteráky a osušky. Modrá v kúpeľni môže navyše pôsobiť elegantným dojmom, no záleží na vás, ako sa ju rozhodnete použiť a aký zvolíte nábytok do kúpeľne. Môžete zvoliť klasicky biele skrinky, ktoré budú pôsobiť minimalisticky, no zároveň vďaka ním si vytvoríte priestor na iné farby alebo kombinácie, pretože bielou nič nepokazíte. 
 
Tmavo modrá farba dostáva omnoho väčší priestor aj v samotnej spálni, ktorú pre zmenu môže zdobiť tapeta s prírodným motívom, ktorý vytvorí pokojnú atmosféru. Modrá, tmavo zelená, šedá a biela nastolujú v tejto relaxačnej miestnosti tú správnu atmosféru určenú k odpočinku tela a mysle. Preneste svoju myseľ a telo po dlho a namáhanom dni do nejakého príjemného a pokojného prostredia vďaka použitiu prírodnej tapety. Nezabudnite efektívne vyriešiť úložné priestory, hlavne keď máte veľa vecí, ktoré nechcete mať vystavené na obdiv všetkým návštevám alebo rodine. Úložný priestor je dôležitý najmä v predsieni a v spálni. V predsieni budete potrebovať dostatok miesta, keď budete očakávať nejakú návštevu, tak aby ste mali priestor, kde môžete uložiť topánky a odložiť bundu.
 
Klasický interiér tak pôsobí romantickým, pokojným, ale aj hravým dojmom. Vďaka svojmu minimalistickému štýlu dáva možnosť vyniknúť originálnemu vybaveniu, príjemné kombinácie farieb, materiálov a tvarov sú tiež veľmi dôležité, pretože dotvoria významné prvky v bývaní.
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články