• News&Inspirations

aktualizované

Kuchynské trendy roku 2021

Kuchynské trendy sa stále menia a každú sezónu sa objavujú nejaké novinky. V najbližších sezónach ustúpime od prehnane strohých a laboratórnych usporiadaní. Minimalizmus bude stále v móde, ale trochu v útulnejšej verzii. Dosiahneme to vďaka dekoráciam, základným farbám a zaujímavým textúram použitých na povrchoch. Čo sa ešte tento rok zmení v trendoch interiérového dizajnu?

V tomto článku sa dozviete:

·        Aké kuchynské obklady a dlažby budú najmódnejšie?

·        Ako integrovať domáce spotrebiče do módneho usporiadania?

·        kuchyne s ostrovom trendy?


Obklady a dlažby do kuchyne – ktoré najmódnejšie

Nielen kuchynský nábytok vytvára estetický charakter interiéru, ale aj použité materiály na steny a podlahy. Čoraz obľúbenejšie sú dlaždice rôzneho tvaru a vzoru. Odstupujeme teda od monochromatických, veľkých panelov s jednotnými vzormi a neutrálnymi farbami. Výnimkou sú dlaždice s mramorovým vzorom, ktoré sú stále v móde. Najlepšie vyzerajú tie veľkoformátové. Čo si vybrať na stenu do kuchyne v roku 2021? Môžete sa rozhodnúť pre dlaždice rôznych tvarov a farieb. Veľmi módnou voľbou budú dlaždice Zellige, teda glazované marocké dlaždice s efektným leskom. Zaujímavým prvkom v kuchyni môžu byť aj štvorcové dlaždice s kontrastnou fúgou, ako aj dlaždice Chevron. Spôsob, akým sú dlaždice položené, má z hľadiska dizajnu veľký význam. Kladenie dlaždic v rovnomerných radoch – vertikálne alebo horizontálne – patrí v súčasnosti medzi najmódnejšie metódy.

nowoczesne meble kuchenne 

Domáce spotrebiče v kuchyni a trendy

Zariaďovanie módnej kuchyne by nemalo byť bez moderných vstavaných kuchynských spotrebičov. Vzhľadom na to, že súčasné trendy interiérového dizajnu sa zameriavajú na spojenie vycibrenej estetiky s funkčnosťou, je výber moderných domácich spotrebičov kľúčový. Inovatívne technológie majú zlepšiť výkon kuchynských prác a skrátiť čas strávený nad nimi. Z hľadiska estetiky budú dobrou voľbou strieborné alebo čierne spotrebiče, ktoré dokonale splynú s minimalistickým štýlom. Kuchynské spotrebiče, ako je umývačka riadu alebo chladnička, je možné skryť za predné časti dvierok kuchynských skriniek, aby optimálne ladili s celým nábytkom.

meble kuchenne na wymiar 

Otvorené kuchyne s ostrovom

Trendom, ktorý rozhodne nemizne, je otvorená kuchyňa spojená s obývačkou. Kuchynské ostrovčeky sa tiež vrátili do módy interiérového dizajnu s osobitným impulzom. Preto pri plánovaní nového zariaďovania kuchyne je dobré nájsť miesto pre ostrov. Stane sa skutočným riadiacim centrom rodinného života v kuchyni a tiež vám umožní zväčšiť využiteľný priestor v miestnosti. Kuchynský ostrov môže úspešne nahradiť stôl a odľahčiť kuchynskú dosku a vďaka zásuvkám inštalovaným v podstavci poskytne ďalší úložný priestor. Do kuchynského ostrova môžete nainštalovať aj spotrebiče ako drez, umývačku riadu alebo varnú dosku. Najnovšie trendy naznačujú, že kuchyne budú mať ostrovy s jednoduchým, elegantným tvarom, ktoré ladia so štýlom kuchynského nábytku.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články