• Štýle

aktualizované

Mexický štýl

Mexiko je atraktívne pre čím ďalej viac ľudí. Preneste si jeho krásy k sebe domov. Váš interiér bude farebný, hravý a zábavný, rovnako ako je mexický design. 
V mexickom štýle sa miešajú tóny španielskej gitary, všadeprítomný zvuk aztéckych hlinených píšťaliek, pestrofarebný štýl mexických provincií, tkané prikrývky, domorodá slávnostná keramika, umelecké diela, Aztéci, Mayovia a ich starodávná kultúra a zvyky. 
Východné pobrežie Karibiku a západ Mexika sa navzájom veľmi líšia štýlom aj spôsobom života. Centrom a srdcom je Mexico City, najväčšie miesto na svete. 
Mexický nábytok je celosvetovo populárny
Mexický interiér: typické výrazné farby a kombinácie dreva s kožou 
Mexický interiér s pôvabnými medovo borovicovými skrinkami, masívnou jedálňou, kuchynskými vyrezávanými stolmi, vysokým barom a barovými stoličkami si získal popularitu po celom svete.  Mexický design rozpoznáte medzi všetkými štýlmi podľa jeho originálnych línií, zložitých vyrezávaných detailov a podľa veselej farebnosti.
Farby, farby a zase farby
Aby nábytok dostal zaujímavejší a hravý vzhľad, začali ho Mexičania vykladať farebným materiálom. 
Mexický interiér sa vyznačuje výraznými farbami, ktoré dotvoria tú pravú atmosféru. V designu mexického interiéru sa odrážajú tóny púšte. Teplé pieskové odtiene s farbou prírodnej borovice sa tu kombinujú so zemitou farbou horčice, khaki a terakoty. Úpravy sú rustikálne. Obľúbené sú tiež primárne farby, ako je žltá, červená a modrá. 
Je možné použiť tiež jen ako dekorácie, napríklad pre umiestnenie kvetín. 
Mexický drobný design je hravý, zábavný a láskavý 
Mexický interiér hýri farbami
K slávnostnému pocitu juhozápadného dekóru prispejú kaktusy v kvetináči, cínové rámčeky, zrkadlá, kované pánty na nábytku, farebné pletené koše v tradičných vzoroch alebo mexické ľudové umenie typické svojimi farebnými, trocha primitívnymi motívmi. Mäkké osvetlenie, sviečky a zatienené lampy ponúkajú perfektný spôsob, ako tlmiť farby mexického design štýlu. 
 
Obývacia stena Jawa
Mexiko je farebné a hravé, rovnako tak aj celý štýl bývania je ním inšpirovaný. Masívny nábytok, vyrezávané stoly, bary a barové stoličky, farebné sklo – často modré a zelené, to sú neoddeliteľnou súčasťou interiéru zariadeného v mexickom štýle. Okrem farieb hrajú dôležitú úlohu a najrôznejšie vzory.
V mexickom štýle bouquet
S Mexikom sú kaktusy nerozlučne späté odjakživa. Preto aj interiér zariadený vo svetlých, pestrých farbách ladený do oranžovej a červenej farby bude potrebovať doladiť nejakou zbierkou kaktusov, sukulentov alebo paliem. Kaktusy svojimi špecifickými tvarmi a nevšedným vzhľadom sú zaujímavé dostatočne samy o sebe. Najlepšie preto vyniknú v jednoduchých terakotových kvetináčoch alebo v nádobách z pálenej hliny. Všetky tieto rastliny sa k mexickému štýlu skvelo hodia.
Mexický nábytok naplní Váš domov exotikou a optimizmom 
Premýšľate, v akom štýle zariadiť Váš interiér, aby ste sa v ňom cítili čo najpríjemnejšie? Mexický nábytok naplní Váš domov exotikou a optimizmom. V kuchyni či jedálni si v jeho spoločnosti najlepšie vychutnáte mexické špeciality, v spálni môžete sniť svoj karibský sen a Vašich hosťov pozve ďalej útulná predsieň v mexickom štýle. 
Stolovanie v mexickom štýle
Pokiaľ radi chodíte do mexickej reštaurácie, možno tomu tak nie je len z toho dôvodu, že Vám chutnajú steaky, chilli, fajitas, tacos a nachos, ale tiež pretože sa v interiéri pojatom v mexickom štýle cítite neobyčajne príjemne. Napadlo Vás ale, že by ste si mohli kuchyňu alebo aspoň jedálenský kút v mexickom štýle zariadiť tiež doma? Pokiaľ si Váš interiér bude viac rozumieť s medovým odtieňom, môžete ho vybaviť zaujímavým rôznorodým nábytkom.
Premeňte svoj karibský sen v skutočnosť 
 Ale prečo sa obmedzovať len na jedálny nábytok, keď si môžete dopriať tiež krásnu posteľ a ďalší nábytok do spálne v mexickom štýle? Nočné stolíky, úložné komody, zrkadlá a ďalšie kúsky dokážu interiér neobyčajne zútulniť. Bola by večná škoda nepremeniť svoj karibský sen v skutočnosť, nemyslíte? Viac exotiky pre Vaše bývanie, komu je mexický štýl natoľko blízky, že sa nespojí s mexickú kuchyňu, jedáleň a spálňu, môže si zaobstarať tiež nábytok do predsiene, domácej pracovni, alebo tiež do kúpeľni. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články