• News&Inspirations

aktualizované

Minimalizmus pre moderný interiér

Minimalizmus: nadčasový štýl, ktorým nič nepozakazíte. Jednoduché línie, kvalitné materiály a neutrálne farby – to súcharakteristické znaky minimalizmu. Je moderné, je obľúbený a je stávkou na istotu. Neurazí ani tých najväčších znalcovdesignu a pritom sa nemusíte báť, že sa v takto zariadenom byte či dome nebudete cítiť dobre. Alebo o tom máte predsalen pochybnosti? Myslíte si, že je trochu fádny, nudný a neútulný? Presvedčíme vás, že ste na omylu.

Komplet nábytku z lawa Helio Biely 

Vymeňte bielu za krémovú farbu

Pokiaľ na vás biela farba pôsobí studeným alebo nemocničným dojmom, vymeňte ju za krémovú farbu. Interiér tím zútulníte a celkový dojem sa zjemní. Pritom bude miestnosť aj naďalej pôsobiť svetlým a čistým dojmom. Podobného efektu docielite tiež kombináciou bielej farby s teplým odtieňom.

Šedý tón v tóne

Eleganciu a noblesu – to všetko symbolizuje šedá farba.Výborne sa kombinuje s ostatnými odtieňmi a dokonca dokážete vytvoriť zaujímavé spektrum iba v šedých tónoch. Neveríte? Skúste tónovať túto farbu od najtmavšej až po skoro bielu. Uvidíte, že sa vám pri troche šikovnosti podarí vytvoriť dokonale vyladený interiér.

Čierna nielen pre pánov

Ste očarený čiernou farbou? To pri zariaďovaní minimalistického interiéru nie je na prekážku. Minimalizmus si s ňouvýborne rozumie. Najviac síce pristane vyložene pánskym interiérom, ale môžu si ju dopriať aj dámy.Zvlášť v kombinácií so zlatou či bielou získate doslova luxusný priestor.

Jeden či dva výrazné prvky

Minimalismus je založený, ako už jeho názov napovedá, na minimum vecí, farieb, dekorácií…Na druhú stranu vám umožňuje naplno vnímať každý výraznejší detail. Nič vás pritom totiž neruší.A preto si môžete kúpiť naozaj zaujímavý a nápadný obraz, tapetu, komodu alebo iný solitér. Môže ísť ale napríklad len o misku s ovocím alebo vázu s kyticou ruží.

Nezabúdajte na steny a podlahu

Práve minimalizmus vám dáva dostatok priestoru k tomu, aby ste ocenili význam stien a podlahy. V spoločnosti jednoduchých, čistých línií textúra alebo grafický motív na stene či koberci predsa výborne vynikne.Miestnosť nebude preplácaná a pritom získa moderný šmrnc.

Čarovná sila svietidiel

Hlavne luster, ale napríklad aj stojaca lampa sa môžu stať výraznými dominantami minimalisticky ladenej kuchyne alebo obývačke. Ich čisté línie a moderné geometrické tvary upútajú pozornosť, ozvláštnia priestor, ale pritom (ak vyberiete vhodnú veľkosť) ho nijak vizuálne nezaťažia. 

Všetko musí mať svoj jasný účel

Príde nám to normálne, ale ešte nedávno sme si domovy plnili vecami, ktoré sme vlastne vôbec nepotrebovali, prípadnezaberali viac priestoru, než by bolo nutné. Pokiaľ sa pozeráte do starožitníctva, zistíte, že takýchto kusov nábytku je skutočne veľa a vy si môžete vyberať zo širokej ponuky. Napríkladkrásne secesné skrine sú akurát ťažké a ich kudrlinky zaberajú miesto, ktoré by sme mohli využiť pre zväčšenie úložného priestoru alebo pre manipuláciu s predmetmi. Pri výbere sa riaďte svojich vkusom a preferenciami. Prípadne si môžete nechať poradiť od rodiny alebo blízkych priateľov.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články