• Izby
  • Kúpeľňa

aktualizované

Moderná kúpeľňa v 3 krokoch

Kúpeľňa je typicky úžitková miestnosť, o ktorú sa treba postarať tak, aby bola nielen funkčná, ale aj esteticky zariadená. Moderné usporiadania kúpeľní dokonale spĺňajú tieto očakávania a potešia rafinovaným dizajnom a praktickými riešeniami, vďaka ktorým sa stanú mimoriadne pohodlnými domácimi priestormi. Zistite, ako zariadiť modernú kúpeľňu v 3 jednoduchých krokoch.

Aká je moderná kúpeľňa?

Je
potrebné pripomenúť, že moderná kúpeľňa nie je len o
prepracovanom dizajne a o vzoroch blízkych aktuálnym interiérovým
trendom. Je to oveľa viac. Takéto kúpeľne musia spĺňať aj
určité funkčné požiadavky. Pretože, hoci v tejto miestnosti
trávime denne priveľa času, využívame ich pomerne intenzívne.
Sú tu aj špecifické podmienky – vlhkosť, vplyv vodnej pary,
ľahké znečistenie. Preto sa pri výbere jednotlivých prvkov
vybavenia ako kúpeľňový nábytok, sanitárne zariadenia a
povrchové úpravy oplatí venovať pozornosť otázke životnosti a
odolnosti voči vplyvom nepriaznivých faktorov.

meble łazienkowe

3 kroky k modernej kúpeľni

1.      Módny a odolný nábytok do kúpeľne

Kúpeľňový nábytok je kľúčovým prvkom vybavenia každej kúpeľne. Umožňuje nielen funkčne zariadiť dostupný priestor, ale dať mu aj atraktívny charakter. Pri výbere kúpeľňových skriniek sa oplatí premyslieť, koľko a akých vecí do nich chceme uložiť. Dôležité je aj usporiadanie jednotlivých skriniek. Pri využívaní sanitárnych zariadení väčšinou používame rôzne kozmetické prípravky, prostriedky a doplnky. Do skriniek je dobré ich umiestniť tak, aby ste ich mali pri danej hygiene či upratovaní na dosah ruky. Moderný kúpeľňový nábytok je priestranný, ale nepreťažuje usporiadanie. Sektorové kúpeľňové skrinky sa stali osobitým vrcholom dizajnu interiéru. Potešia ľahkou vizuálnou formou a konzistentným dizajnom. Veľmi obľúbený je nástenný nábytok a nábytok s vysokými nožičkami. Je ideálny do malých kúpeľní, pretože opticky zväčšuje efekt priestrannosti.

2.      Sanitárne zariadenia v súlade s trendmi

V súčasnosti si môžeme všimnúť návrat samostatne stojacich sanitárnych zariadení. Tento trend platí najmä pre vaňu. Moderné vane majú zaujímavé dizajnové tvary, vďaka ktorým často vyzerajú ako skutočné umelecké diela. Ak je však kúpeľňa relatívne malá, potom budete musieť zvoliť vstavanú vaňu. Zaujímavým riešením sú vane kombinované so sprchou a zabudované v rovnakých obkladoch ako podlaha či steny. Z hľadiska funkčnosti sú veľmi populárne vane, ktoré majú na bočnej strane skrytú priehradku na čistiace prostriedky a kozmetiku.

3.      Dekorácie do kúpeľne

Vrcholom moderného usporiadania interiéru kúpeľne je jeho dekoratívnosť. Malo by byť precízne prepracované, vďaka čomu celá kompozícia interiéru poteší svojou harmóniou a efektným charakterom. Dekoratívnosť kúpeľne pozostáva najmä z:

·        Osvetlenie – okrem centrálneho svetla, ktoré dáva silnejšie svetlo, je dobré zamerať sa aj na bodové svetlá, ktoré dodajú kúpeľni príjemnú atmosféru. Ak niekto v domácnosti robí každodenný make-up pri zrkadle v kúpeľni, bude tiež dobré nainštalovať do tejto oblasti špeciálne svetlo.

·        Batérie do kúpeľne – sú mimoriadne dôležité nielen z hľadiska užívania, ale aj formovania jej estetiky. Majú veľký dekoračný potenciál a oplatí sa ho patrične využiť, pretože sú ako šperkom tohto interiéru.

·        Farebná kompozícia – je veľmi dôležitým faktorom pri usporiadaní kúpeľne. Oplatí sa skombinovať prístup k aktuálnym interiérovým trendom s individuálnym vkusom a preferenciami členov domácnosti.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články