• Štýle

aktualizované

Pohodový interiér

Ako si doma vytvoriť mestskú džungľu – rýchlo a jednoducho. Svieža zeleň pomaly prechádza do unavenej tmavej sa čoskoro začne zafarbovať do jesenných zemitých tónov. Prechádzky a pikniky v parku nahradí zväčša sledovanie televízie. Je najvyšší čas si poriadne zazeleniť domácnosť – s tými správnymi tapetami, kvetináčmi a doplnkami budeme jeseň a zimu znášať lepšie. 

 Komplet nábytku Briks III sektorová obývacia stena
Komplet nábytku Briks III 
Trend mestskej džungle je momentálne veľmi populárny. Život v centu miest so všetkými výhodami a pohodlím, a napriek tomu v súznení s prírodou a medzi rastlinami. Ktokoľvek tomuto trendu prepadne, nedokáže si už život predstaviť bez upokojujúcej zelene. Naviac sú prvky tohto smeru vhodné do každého interiéru a majú pozitívne účinky na zdravie a psychiku. Kam umiestniť toľko rastlín? Všade, kam sa dá – na parapety posadíte menšie kvetináče, veľké osídlia podlahu, popínavé liany môžu visieť od stropu. Motívy prírody a džungle nesmú chýbať ani na vybavení – na tapetách, vankúšoch a kobercoch, vázy a misy môžu mať podobu kvetov a listov – v tomto prípade výnimočne platí, že viac je naozaj viac. Alebo snáď poznáte preplnejšie miesto, než je džungľa?

Živé kvetiny sú základ

Výber rastlín, ktoré si môžete priniesť domov je skutočne obrovský. Jednotlivé druhy podliehajú módnym trendom, ako čokoľvek iného. A pretože zelený trend neoslabuje, zákazníci sú hladní po nových a nových druhoch. Monstera, pilea, rôzne druhy zaujímavo zafarbených kalateí rovnako ako nezničiteľné sukulenty, veľmi populárne je šťavel purpurový – to sú rastliny, ktoré okupujú naše domovy. A potom tiež rôzne druhy filodendronov, ktoré priťahujú pozornosť zaujímavými tvarmi listov. Pri ich výbere sa nezamerajte len na vzhľad, ale tiež na starostlivosť, ktorú im ste schopní a ochotní poskytnúť. Informujte sa o tom, ako sa o nich správne starať. Na kaktusy a sukulenty môžeme zabudnúť aj niekoľko mesiacov a budú spokojné pokiaľ budú mať dostatok svetla. Tiež filodendrony nám odpustia, keď ich nejakú dobu zabudneme zalievať.
Často sa hovorí, že rastliny nepatria do spálne, pretože počas spánku odoberajú kyslík. Našťastie nie všetky zelené krásky sa po západu slnka stanú škodcami. V spálni môžete bez obáv pestovať palmy, lopatkovec, kapradiny či svokrin jazyk. Uvoľňujú veľa kyslíka, ale najväčším benefitom všetkých rastlín je, že prinesú do interiéru kúsok skutočnej prírody, tepla a jedinečnosti. Dobrou voľbou pre pokojný spánok sú tiež aloe vera a tlustice, ktoré nielenže nezbavujú kyslíku, ale počas spánku ho produkujú.

Exotické tapety

Mestskú džungľu je potrebné zasadiť do celkového kontextu a tak je potrebné domov doplniť nielen o kvetiny, ale tiež o ďalšie dekory a doplnky, ktoré vnesú živé farby a fascinujúce motívy. Tapety a nástenné maľby s rastlinnými motívmi sú spôsobom, ako sa zbaviť nudy a opticky zväčšiť priestor a obklopiť sa prírodou. Kombinujte sviežu zeleň s pastelovou ružovou a budete trendy. Biela a všetky farby zeme od hnedej cez béžovú po pieskovú budú ideálne pre milovníkov klasiky. Zástancovia minimalizmu nájdu ideál v zelenej kompozícii. A tí, ktorí majú radi ohnivé akcenty, siahnu po žltej, červenej či trendy fialovej. Pre pokoj zase volíme odtiene oblohy.

Materiály priamo z džungle

Džungli musíme nielen vnímať očami a nosom, tiež si na ňu chceme siahnuť. Toho najlepšieho docielime prírodnými materiálmi ako ratan, prútie či surové drevo. A akú formu zvoliť? Pletené koše a kreslá, drevené rámy, keramické predmety a riad. Povolené je všetko, čo pochádza z prírody a zachovalo si jej ráz. Pokiaľ ešte nemáte jasné, či si z domova urobíte džungľu alebo neviete, kde začať, skúste len malú zmenu. Kupujte si plagát alebo obrázok a k tomu niekoľko izbových rastlín. Ich prostredníctvom prvej skúsenosti. Čoskoro uvidíte, ako sa vaša džungľa rýchlo rozrastá.

Aké sú hlavné výhody pre bývanie?

Medzi hlavné výhody takéhoto interiéru rozhodne patrí to, že sa vám otvárajú možnosti využitia toho najrôznejšieho nábytku, keďže všetky druhy a typy sa naozaj jednoducho kombinujú. Môžete zabudnúť na nejaké problémy, ktoré sa týkajú správnej voľby nábytku. Nábytok jednoduchý alebo strohý? Vzorovaný alebo s úplne čistou líniou? Pre aký druh nábytku sa už rozhodnete, verte, že nemôžete spraviť nejakú veľkú chybu, čo sa týka interiérového ladenia bývania.

Čo je skvelou voľbou pre vašu obývačku?

Obývacia stena z kolekcie Ibiza je jednoznačne skvelou voľbou pre interiér. Za skvelú cenu môžete mať túto jedinečnú stenu, ktorá v sebe odráža modernú a praktickú stránku zároveň. Clá stena vám prinesie veľmi modernú a novú atmosféru, ktorú vo finálnom výsledku spolu s izbovými rastlinami alebo nejakým dekórami oceníte. 
Komplety nábytku Briks, ktoré nájdete hneď v niekoľkých verziách sú nadčasovým a trendy kúskom pre vašu obývačku. Pokiaľ teda sledujete trendy vo svete interiérového dizajnu, tak sa môžete inšpirovať zariadením nejakej z týchto zostáv. Zostavy nábytku sú moderné a môžu vás potešiť najmä svojim jednoduchým a štýlovým nábytkom, ktorý nájdete spolu s celou zostavou za výhodné ceny. Tieto komplety sú výborným riešením pre menšie miestnosti, ktoré si vyžadujú šetrenie priestoru. Jednotlivé časti a prvky vedia naozaj dokonale zvýrazniť umelecké kúsky a rodinné pamiatky, vďaka ktorým sa budete cítiť viac útulne v obývačke. Kvalitné komponenty, ktoré boli použité na výrobu nábytku z týchto kolekcií vedia tiež podmaniť a ovplyvniť spokojnosť zákazníka. Okrem toho máte tiež možnosť zmeny farebného prevedenia, ktorá vám umožňuje lepšie prispôsobenie do vašej miestnosti, v ktorej sa bude momentálne nachádzať. 
Kolekcie nábytku Briks sú inovatívnym modulovým systémom, ktorý vám umožňuje vytvoriť svoju samostatnú a originálnu kreáciu interiéru. Tento systém sa skladá z naozaj širokej škály prvkov, kde dominujú predovšetkým horizontálne a vertikálne skrinky s rôznymi rozmermi. Práve vďaka tomu má každý zákazník možnosť ľubovoľného usporiadania. Moderný a exkluzívny dizajn je dosiahnutý vďaka geometrickým formám. Systém tiež umožňuje zmeny v spôsobe výberu nábytku – užívateľ si môže vybrať farby a tvar podľa potrieb.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články