• News&Inspirations

aktualizované

Pripravte viac priestoru na spanie

Pripravte sa na nocľažníkov alebo kde môžete uložiť svojich hostí? Prázdniny – predstavujú predovšetkým pohyb. Rodiny sa presúvajú, preskupujú a tiež navštevujú. Každú chvíľu niekde prespávame a v duchu sa modlíme, aby sme mali dosť miesta na uloženie našich návštev alebo kamarátov, ktorí chcú u nás stráviť noc.

 Komplet Vera I dub svetlá sonoma/biela Komplet Vera I dub svetlá sonoma/biela
Komplet Vera I dub

Posteľ zaberá dosť miesta a v štandardne veľkom byte asi veľa pohodlných postelí naviac neumiestníme. Ale riešiť sa dá všetko. A lepšie než gauč, ktorý hučí, vŕzga a tlačí nebohému hosťovi pod lopatku, je dobrý matrac na zemi. Deti naviac milujú nafukovačky, pretože sa na nich môžu beztrestne povaľovať a dovádzať aj cez deň.

Rozkladacie kreslo na celú noc

Nie je to spanie, ktoré by ste mali ponúkať na pobyt, jedna noc stačí. Problém je vždy, keď je miesto k prespaniu úzke a delené.Pokiaľ naviac nie je nové čiže sú vankúše z kresla menej pružné a rovné, chystáte miesto na spanie. Je to vlastne to isté, čo platí o starých gaučoch.Nedivte sa príliš, keď ponúknete niečo dávno vybehnutého, a návšteva najednou s podivnými výhovorkami svoje voľno skráti a odíde skôr, než sa dohodlo. Chrbát si nikto dlho ničiť nevydrží.

Kam s matracom? V pevnom igelitovom obale pod našu posteľ? Do komory k strope, ak je aká? Šikovný kutil na nej môže urobiť zle skriňou – radšej v hrúbke pre dve. Umiestníme ich dovnútra pekne nastojato niekde v predsieni a na dverách, ktoré všetko zakrývajú, môžu byť police na čapice, kabelky, šály, kľúče a podobne, aby bol priestor využitý.

Iné rozkladačky

Moderné rozkladacie sedacie súpravy už nikoho delenými vankúšmi nemučte, väčšinou vytiahneme hladkú plochu,na mieste sedenia býva matrac prehnutý, súčasné materiály sú dosť pevné a pružné zároveň, aby sa po rozložení peknevyrovnali. Vyplatí sa navrh ešte položiť kryt na matrac, ktorý všetko vyrovná alebo aspoň rozložiť deku. Robia sa tieždobre čalúnené matrace rôzne zložené pomocou úchytov, pásov a podobne, cez deň sú zapnuté a rozhodne nepôsobia v interiéri nijak divne. Na noc sa len rozopnú a rozložia. Prijateľná je tiež válenda pre jedného, ktorá má dve poschodia – zospodu vytiahnete v prípade potreby druhý matrac a hneď spia pohodlne dvaja.

A vráťme sa ešte k úvodu. Zabudnite na to, že jednoducho hosťovi musíte ponúknuť niečo, čo vyzerá ako posteľ, má to dole nejaké nohy a tak. Keď do čistej miestnosti položíte na teplý podklad dobré matrace a pekne ich povlečiete, budú vaši hosti na pobyt u vás spomínať s radosťou a dobrým pocitom. Však ste sami niekedy hostia, tak určite viete to svoje.

Priestorné bývanie, kde máme toľko miestnosti, že si môžeme dovoliť aj domácu posilovňu či pracovňu? Realita je väčšinou taká, že si často nemôžeme z dôvodov malého bytu dovoliť ani samostatnú spálňu. Riešením tohto problému je potom rozkládacia pohovka. Pokiaľ ste aj vy v situácií, kedy si musíte jednu pohovku kúpiť, mali by ste vedieť, ako pri výbere postupovať.

V súčasnej dobe sa môžeme stále častejšie stretávať s tým, že sa ľudia sťahujú najmä do menších domov, bytov či garsoniek. Jedným z hlavných dôvodov je nižšia finančná náročnosť – najmä vo väčších mestách. Nech už vás ale k nákupu rozkládacej pohovky presvedčilo to, že budete mať svoju pomyselnú spálňu v obývačke vo forme rozkládacie pohovky alebo len hľadáte kus nábytku, kam budete môcť uložiť svoje návštevy, ste na správnom mieste. Ako si taký kúsok nábytku vybrať tak, aby vám slúžil ešte mnoho rokov?

Rozkladacia pohovka na každodenné spanie – vyplatí sa do neho investovať

Ešte než sa pustíme do samotného výberu rozkládacej pohovky, mali by sme spomenúť, že najkvalitnejšieho spánku dosiahnete s normálnou posteľou, kde bude kvalitný matrac. Pokiaľ ale nie je poriadny a naozaj chcete, aby sa vám v obývačke usídlila rozkladacia pohovka pre každodenéí spanie, nemali by ste kupovať to najlacnejšie, čo uvidíte. Aj keby ste mali prvé týdne tráviť len na matraci, na kvalitnú rozkladaciu pohovku sa vyplatí našetriť. Aj keby to mala byť len malá pohovka.


Rozkladacie pohovky s úložným priestorom

Pokiaľ pohovku umiestnite do väčšieho priestoru, môžete si kúpiť kvalitnú rohovú pohovku, ktorá vám poskytne ajúložný priestor naviac, kde budete môcť skladovať periny počas dňa, keď ich nebudete potrebovať. Svojmu účelu však poslúži aj malá rozkladacia pohovka, pokiaľ bude kvalitná. Súčasne sa snažte hľadať takú pohovku, ktorá sa vám bude jednoducho udržovať. Ideálna údržba by mala byť bez použitia zbytočných chemických prostriedkov. Poťahy by malo byť možné prať. Keď budete na svojom gauči spať, budete sa tu aj potiť. Ideálna je rozkladacia pohovka s povrchovou úpravou, ktorú stačí udržovať handrou s čistou vodou.

Veľkosť rozkladacej pohovky

Veľkosť rozkladacej pohovky by sa mala riadiť tým, koľko osôb na nej bude spávať. Šírka pre jednu osobu by sa mala pohybovať medzi 80–90 centimetrami. Pokiaľ teda budete na sedačke spať dvaja, mala by byť pohovka dvakrát tak široká. Pri rozložení by potom dĺžka spacej plochy mala činiť 200 cm. Za najideálnejší rozmer považujeme, keď má rozkladacia pohovka 180 x 200 cm. Rozmery pohovky sa menia aj v závislosti na veľkosti priestoru.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články