• Štýle

aktualizované

Štýlové zariadenie spálne

Potrpíte si na pekný a príjemne zariadený interiér? A ste si istí, že nezanedbávate vašu spálňu? Pri rekonštrukciách býva spálňa tým posledným miestom, ktorému je venovaná pozornosť. Možno preto, že v spálni len spíte, napríklad z dôvodu, že do nej nikto okrem vás a partnera nechodí. Síce sa vám už stará šatniková skriňa a stará komoda nepáči, ale zvykli ste si a v podstate ich nevnímate. Asi si hovoríte, že až niekedy, až bude viac času, viac peňazí, tak dovtedy to stále iba prekladáte. Koniec odkladania. Správny čas na novú spálňu je práve teraz.

Komplet nábytku do spálne Kashmir Nábytok do spálne
Komplet Kashmir 

Čo je naozaj potrebné zmeniť?

Poriadne sa rozhliadnite. Pár rokov stará výmaľba je vyblednutá, ale je to vlastne dobré, pretože sa vám už nepáči farba stien alebo rozloženie nábytku vám už tiež nijak nevyhovuje? Ak nie ste spokojní so svojim usporiadaním, je nutné, aby ste začali rozmýšľať nad jeho premenou a tiež získaním a pridaním nových farieb do miestnosti, ktoré dokážu spraviť v priestore naozaj veľa! Výrazné farby alebo jednoduchšie kombinácie so sviežim nábytkom vám dokážu pri zariaďovaní interiéru veľmi pomôcť. Ak by ste sa teda rozhodovali o novom vybavení do vašej obývačky alebo napríklad kuchyne, môžete sa nechať inšpirovať našou ponukou, ktorá vám predstaví či už jednoduchšie alebo zložitejšie komplety.

Nie je to len o financiách

Ak ste aspoň trochu zruční, zvládnete vymaľovať spálňu aj úplne sami, bez pomoci nejakých majstrov. Vďaka tomu budete môcť ušetriť aj peniaze za prácu s maľovaním. Záleží samozrejme na stavu stien, ale pokiaľ nie sú popraskané, deravé alebo doplnené opadávajúcou farbou, dáte to. Stačí vám penetrácia, farba, valček a lepiaca páska na rámy okien a dverí, pokiaľ teda nechcete stráviť ďalšie dni ich čistením.

Zabudnite na koberec

Nie vždy je koberec v určitej miestnosti potrebný alebo núdzou. Keď budete premýšľať, čo kúpite namiesto stávajúceho koberca, pozrite sa najskôr, čo pod ním je. Napríklad sa tam ukrýva poklad v podobe parkiet. Celoplošný koberec do spálne nie je už príliš žiadaný. Zadržuje prach, roztočov, zároveň je jeho údržba zložitejšia než u iných podlahových krytín. Stačí dať len malý koberček či kožušinu k posteli alebo kusový koberec na stred miestnosti.

Bez obrovského lustra sa pokojne zaobídete

Decentné svetlo je do spálne určite vhodnejšie než deväť-ramenný krištáľový luster. Jednoduché bodové osvetlenie a pokiaľ možno nastaviteľné bohato stačí. A to nielen v podhľadoch na strope, ale aj v podobe závesných lampičiek alebo tých, ktoré si postavíte na nočný stolík. Keď naviac použijete LED žiarovky, ešte ušetríte. Luster vám celú miestnosť iba rozsvieti a prinesie vám tiež dostatok svetla.

Jednotlivé kúsky nábytku alebo celú zostavu?

Záleží len na vás a na veľkosti miestnosti, ktorú budete zariaďovať. Zoženiete už hotové zostavy alebo si ich môžete dať vyrobiť na mieru. Obľúbené sú okrem masívu tiež laminátové povrchy v dekoroch dreva, elegantnom bielom prevedení alebo vo viacfarebnej kombinácii. Ak máte inú predstavu, môžete si zostaviť spálňu z jednotlivých kusov nábytku sami. Určite si vyberiete šatníkové skrine, komody a postele s nočnými stolíkmi, ktoré vám budú vyhovovať. 

Dôležitý prvok, ktorý nie je vidieť: matrace

Jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré môžu ako pozitívne, tak aj negatívne ovplyvniť spánok, je voľba postele a matraca. Zvlášť výber kvalitný matrac je veľmi dôležitým aspektom, ktorý ovplyvňuje kvalitu vášho spánku a tým aj celý ďalší deň. Dbať by ste mali najmä na tvrdosť matraca, pričom platí všeobecná zásada – čím väčšia váha, tým tuhší matrac. Okrem toho by matrac mal byť tiež priedušný a mal by mať dobré termoregulačné schopnosti, aby ste sa pri spaní zbytočne nepotili. Matrace sú plnené rôznymi materiálmi, ktoré sú určené pre rozličné potreby zákazníkov. Výberu je teda dobré venovať dostatok času, aby vám jej vlastnosti maximálne vyhovovali. Zabúdať by ste nemali ani na rošt, ktorý zaisťuje dostatok pohodlia a zdravia vášho chrbta. Ideálne je sa pri nákupu poradiť s odborníkmi, ktorí vám doporučia výrobok, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.
Ak sa rozhodujete o výbere nového kompletu do spálne, môžete sa inšpirovať napríklad kompletom nábytku Kashmir Forte, ktorý už na prvý pohľad pôsobí naozaj luxusne. Jeho kúpou určite neurobíte žiadnu chybu, pretože si tak budete môcť dopriať naozaj kráľovský pocit, hneď potom čo vstúpite do spálne. Ak by ste si jeho kúpou neboli úplne istí, môžete sa nechať presvedčiť naozaj kvalitným a precíznym spracovaním celej kolekcie, ktorá si nevyžaduje ani žiadne výrazne farby. V inom prípade, ak by ste si nemohli dovoliť celú zostavu, buďte bez obáv. Celý komplet Kashmir nájdete aj ako samostatný nábytok, ktorý vám môže svojim luxusným vzhľadom doplniť napríklad minimalistický interiér a strohé bývanie. Ľahko a jednoducho premeňte vďaka tomuto kompletu svoj interiér na luxusný domov, ktorý je ako zo sna! Týmto kompletom inšpirácia pre bývanie vôbec nekončí! Pre svoje potešenie sa môžete tešiť aj z iných kompletov, ako napríklad taký komplet Morena, ktorý má viac kolekcií a prevedení, rôzneho dizajnu. 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články