• Štýle

aktualizované

Drevený nábytok do obývačky

Nábytok do obývacej izby s dreveným akcentom

Drevo je nadčasový materiál, ktorý sa spája s vysokou kvalitou a triedou. Dokonale sa prezentuje vo všetkých druhoch interiérového usporiadania a zapadá do charakteru takmer každého dizajnu. Niet divu, že drevený nábytok alebo nábytok vyrobená z dôveryhodnej imitácie tohto vzácneho materiálu sa teší nepretržitej popularite. Pri zariaďovaní obývacej izby b ste si určite mali vybrať moderný drevený nábytok z masívneho dreva.

Drevo v interiéroch

Drevo je jednou z najpopulárnejších surovín používaných pri zariaďovaní bývania, pričom perfektne zapadá do rôznych štýlov. Jeho akcenty sú citeľné a viditeľné takmer všade, či už vo forme povrchovej úpravy podláh, fragmentov stien alebo forme dekorácií, ale aj v interiéri, kde sa najlepšie prezentuje vo forme originálneho nábytku. Pri výbere nábytku do obývacej izby Vám odporúčame nábytok vyrobený z prírodného dreva, prípadne jeho alternatívu – drevopodobný materiál. Drevený nábytok je pomerne drahý, ale táto investícia sa určite vyplatí, pretože takýto nábytok nám prinesie vysokú kvalitu a dlhodobé bezproblémové používanie. Nábytok vyrobený z devovláknitých dosiek pokrytých špeciálnou fóliou alebo dýhou je však dnes tak technologicky prešpekulovaný, že v žiadnom prípade nie je horší ako drevený nábytok a súčasne sa prezentuje mimoriadne prirodzeným spôsobom.

Nábytok do obývacej izby 

Kolekcie s dreveným akcentom

Pozoruhodné sú nielen komody či televízne skrinky vyrobené výlučne z dreva, ale aj kolekcie nábytku ozdobené drevenými akcentami. Obzvlášť populárny je biely nábytok do obývačky, ktorý je zošľachetnený prvkami s drevenou štruktúrou. Takýto nábytok reprezentuje módny škandinávsky štýl a navyše má zvláštny rozmer nadčasovosti, vďaka čomu si môžeme byť istí, že tak rýchlo nevyjdu z módy. Nábytok s drevenými prvkami v škandinávskom štýle vyzerá dobre, keď je povrch matný. Lakovaný drevený nábytok alebo s dyhovanou povrchovou úpravou sa však dokonale hodí k modernému štýlu, v ktorom chceme aplikovať minimalistické riešenia poprepletané prírodnými, teplejšími detailami.

Biely nábytok s dreveným akcentom 

Skrine s posuvnými dverami a drevenými prvkami

Skriňa s posuvnými dverami predstavuje univerzálny nábytok, a preto sa čoraz častejšie stáva každodenným zariadením aj v obývacích izbách. Nie je to prekvapujúce, pretože takýto nábytkový prvok uschová veľa vecí, pričom vyzerá veľmi pôsobivo. Výber šatníka s drevenými akcentami sa dá hravo prispôsobiť charakteru hotového usporiadania v salóne alebo v obývacej izbe. Za zmienku stojí univerzálny dizajn, t. j. biely odtieň, drevo, ako aj zrkadlo, ktoré opticky zväčší efekt priestrannosti v obývacej izbe. Z tohto dôvodu je dobré si vybrať skriňu s posuvnými dverami, ktorú si môžete sami navrhnúť, posľa svojich potrieb. Stačí využiť intuitívny konfigurátor skríň Moore.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články