• Štýle

aktualizované

Využité miesto pod drezom

Skrinky pod drezom sú často hanbou inak geniálnej kuchyne. Zvyčajne sa stanú skladiskom pre čistiace prostriedky, handry a hubky na riad bez akéhokoľvek usporiadania a vnútorného poriadku. Poradíme vám, ako dať tomuto priestoru zmysel a poriadok, aby ste sa ich nemuseli hanbiť ho otvoriť. Boj s miestom je evergreenom našich domácností a je s podivom, že veľký priestor pod drezom poriadne nevyužívame. Pri správnom usporiadaní dokáže pojať veľké množstvo vecí, ktoré v byte ťažko hľadajú miesto.

Kuchyňa Bazylia
Kuchyňa Bazylia 

Triedenie už nie je problém

Musíme brať do úvahy, že nesplňuje také hygienické požiadavky ako ostatné kuchynské skrinky a nehodí sa pre uskladnenie riadu a už vôbec nie potravín, pretože šifón môže kedykoľvek vytiecť a znehodnotiť ich. Prvou voľbou je využiť skrinku pod drezom ako miesto pre odpadkový kôš alebo sústavu košov na triedený odpad. Lepšie miesto by ste ani v kuchyni nenašli – pri umývaní riadu či ukladaní do umývačky môžete zo špinavých tanierov rovno zoškrabovať zvyšky jedla do nádoby na bioodpad. Rovnako tak je umiestnenie príhodné pri vybaľovaní potravín po nákupu alebo pred spracovaním. Všetka práca v kuchyni totiž začína a končí u drezu.
Praktickým detailom bude, keď do voľného priestoru nad koše umiestnite poličku, kam odložíte menšie veci, ktoré potrebujete mať neustále po ruke – napríklad metličku s lopatkou, príručný vysávač a podobne.

Horizontálne a vertikálne

Ak máte odpady vyriešené inak, nemusí ani tak miesto pod drezom zostať nevyužité. Ďalším chytrým riešením je polica, ktorá priestor rozdeľuje horizontálne na dve časti: horný diel ponúka plochu pre ukladanie drobných kuchynských nezbytností, ako sú napríklad hubky, handry, utierky a podobne. Spodný diel skrinky potom môže byť zaobstarané zásuvkou, ktorou je možné rozčleniť pomocou organizérov a uložiť do nej napríklad čistiace prostriedky, tablety do umývačky a ďalšie nevyhnutnosti, ktoré musia byť stále na dosah, ale nemusí byť na očiach.
Podobnou možnosťou je potom deliaca priečka, ktorá si s priestorom drezovej skrinky poradí vo vertikálnom smere. Toto riešenie umožňuje napríklad: členité delenie, organizéry, výsuvné systémy. Vďaka tomu získate v tomto špecifickom priestore prehľad, ktorý vám pomôže udržať bezchybný poriadok. Ďalším riešením je inštalácia výsuvného panelu zloženého z niekoľkých plastových boxov umiestnených prakticky nad sebou. Tieto systémy dokážu optimálne využiť hlavné miesto na okrajoch skrinky je možné kombinovať ďalšími organizéry či inými zásuvkami.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články