• Trendy

aktualizované

Ako sa zmenia trendy v usporiadaní spálne v roku 2022?

Spálňa je v každom dome jedinečnou miestnosťou. Práve tu si môžeme oddýchnuť, zregenerovať sa a načerpať nové sily na ďalšie výzvy, ktoré nám prinesie nový deň. Vzhľadom na rolu, ktorú zohráva tento interiér, potrebné je k nemu pristupovať obzvlášť opatrne. Okrem toho, že sa postaráte o pohodlie a upokojujúcu atmosféru, je dobré poznať aj aktuálne trendy v interiérovom dizajne, aby usporiadanie pôsobilo moderne a módne. Čo sa zmení z hľadiska zariaďovania spálne v nasledujúcom roku? Aké trendy v usporiadaní spálne v roku 2022 zdôrazňujú interiéroví dizajnéri a dekoratéri? Poďme zistiť!

 

Trendy v usporiadaní spálne v roku 2022 – personalizácia interiéru

V roku 2022 sa budeme zameriavať na jedinečnosť a personalizáciu v interiérovom dizajne. Čo to znamená? No väčšinou sa pri zariaďovaní našich domácich priestorov riadime predovšetkým aktuálnou módou a prognózami v oblasti interiérových trendov. Potom sa ľahko môže stať, že usporiadania budú príliš katalógové a univerzálne. V súčasnosti sa však kladie dôraz na to, aby interiéry nadobudli charakter, odrážajúci individuálne preferencie členov domácnosti. Poďme si teda rozobrať, čo nás upokojuje a dodáva dobrú náladu. Potom môžete využiť jednotlivé prvky na vytvorenie útulného usporiadania. Môžu to byť originálne umelecké diela, detské kresby vo vkusných rámoch, rodinné fotografie, či jedinečné suveníry.
 
 

Trendy v usporiadaní spálne v roku 2022 – vytvorte oázu pokoja

V nasledujúcom roku budeme klásť veľký dôraz na funkčnosť jednotlivých miestností s optimálnym výberom ich vybavenia a dekoratívnosti. Spálňa je interiér, v ktorom sa máme upokojiť, relaxovať a príjemne odpočívať. A práve použitím vhodného nábytku a doplnkov treba zdôrazniť jej rolu. Únava s prebytkom povinností, každodenné vybavovanie vecí a stres – v dobre zariadenej spálni sa tieto zdraviu škodlivé faktory vytratia. Keď ste v tejto miestnosti, musíte mať pocit, že je to vaša oáza pokoja a najintímnejšie miesto v dome. Na to sa zameriavajú trendy v usporiadaní spálne v roku 2022. Spálňa by mala vytvárať pocit bezpečia, mimoriadneho pohodlia a podporovať relaxáciu. Pohodlný nábytok a upokojujúce farby vám zabezpečia atmosféru potrebnú pre efektívny spánok a pohodlný odpočinok.
 

Módna spálňa 2022 – pohodlie nadovšetko!

Okrem módneho nábytku a doplnkov sa v súčasných trendoch kladie kľúčový dôraz na otázku získania maximálneho komfortu v interiéri spálne. Pri zariaďovaní spálne sa zamerajte na výber prvkov vybavenia, farebnej kompozície a doplnkov tak, aby podporovali relaxáciu a upokojovali zmysly. Ak to chcete urobiť, vyberte farby, ktoré majú upokojujúci účinok na nervový systém. Jemné pastely a tlmené zemité tóny sú na tento účel ako stvorené. Pre zvýšenie komfortu vášho odpočinku si vyberte veľkú posteľ s kvalitným matracom na mieru podľa vašich rozmerov a individuálnych preferencií. Pohodlie ovplyvní aj výber vhodnej posteľnej bielizne. V ideálnom prípade by mala byť vyrobená z kvalitnej, priedušnej bavlny bez umelých komponentov.
Trendy v usporiadaní spálne v roku 2022 sú tu tiež dôležité farby! Aké odtiene budú najmódnejšie v budúcom roku? Zameriavame sa na blízkosť k prírode a oceňujeme krásu prírody. Takže budú vládnuť farby rastlín, vody a zeme.
 

Spálňa 2022 a najmódnejšie interiérové štýly

Módne spálne na rok 2022 sú silne spojené s eklekticizmom. Najviac však využívajú zmes škandinávskeho a japonského štýlu, ale aj inšpirácie retro a industriálneho štýlu. V najbližších sezónach sa vráti mnoho interiérových štýlov, no tri z nich budú mimoriadne zaujímavé.
  • Japandi – štýl inšpirovaný Japonskom a Škandináviou. Dokonale sa hodí do interiérov spální, pretože sa vyznačuje pokojnými farebnými kompozíciami, minimalizmom z hľadiska dekoratívnosti a množstva vnútorného vybavenia, ako aj zdôrazňovaním dôležitosti komfortu. Dobre sa tu uplatní drevený nábytok a pastelové či neutrálne farby, ktoré upokoja zmysly. Spálňové textílie by mali byť z ľanu alebo bavlny a drobné ozdoby z dreva, kameňa alebo vkusnej keramiky. Predné časti nábytku v matnej povrchovej úprave.
  • Retro – v nadchádzajúcom roku sa mimoriadne módne stanú odkazy na dizajn minulých desaťročí. Drevený a štylizovaný nábytok (napríklad staré príborníky alebo konzolové stolíky) sa môže stať akýmsi prielomom minimalizmu a pokojným vizuálnym základom v spálni. Retro, vintage a art deco prvky však majú usporiadanie dotvárať a robiť ho jedinečnejším, nie však dominovať vzoru. Velúrové čalúnenie spálňového nábytku a sýte odtiene zelenej, modrej, fialovej a ružovej pomôžu vytvoriť výnimočne atmosférickú spálňu.
  • Útulný minimalizmus – trendy usporiadania spálne v roku 2022 sa zameriavajú na eklekticizmus. Jednou z foriem interpretácie tohto trendu sú spálne zariadené v duchu minimalizmu v kombinácii s útulnými akcentmi. Moderná spálňa zariadená v duchu minimalizmu nemusí byť striktná. Využite v prvom rade paletu neutrálnych, no teplých odtieňov, ktoré využijete na poťahové a nábytkové materiály, ako aj výber farieb stien a textílií. Zariadenie môže byť jednoduché vo forme a ekonomické z hľadiska dekorácie, ale správne odtiene a textílie urobia spálňu teplejšou a útulnejšou.
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články