• Sprievodca

aktualizované

Aké výplne majú matrace? Časť II

V predchádzajúcej časti článku sme rozobrali niektoré obľúbené výplne a vložky do matracov. Je potrebné sa pozrieť aj na iné riešenia používané v nábytku pre odpočínok a posteliach. Znalosť typov matracov znamená, že každý si môže úspešne vybrať model ideálne prispôsobený jeho individuálnym očakávaniam a potrebám.

Vlnité pružiny s polyuretánovou penou

Matrace vybavené vlnitými pružinami s polyuretánovou penou sú určené pre ľudí, ktorí preferujú stredne tvrdé povrchy. Pružiny vyrobené z oceľového drôtu s príslušným profilom sa vyznačujú vysokou pružnosťou a značnou pevnosťou. Pena sa na druhej strane má vysoký stupeň hustoty, čo znamená dobrú tvrdosť a pružnosť. Pre svoje funkčné hodnoty, nízku náchylnosť na deformáciu a vysoký komfort ho ocenia užívatelia.

łóżko z materacem 

 Mini pružiny bonell s penou T35

Mini pružina bonell s polyuretánovou penou T35 je sedacia plocha charakteristická menším priemerom a oveľa nižšou výškou ako štandardný pružinový matrac bonell. Najčastejšie sa požívajú do pohoviek a gaučov, ktorých sedák je pomerne nízky. Pružiny sú medzi sebou spojené špeciálne profilovaným drôtom, vďaka čomu je pružnosť povrchná. Výsledkom je, že pri tlaku na jednu pružinu reagujú aj ostatné. Bonell je kombinovaný s penou T35, čo je obľúbená polyuretánová pena.

Vlnité pružiny a pružiny bonell

Vlnité pružiny v kombinácii s bonnellovými pružinami a vysoko elastickou penou zaručujú komfort používania sedacieho nábytku. Stabilitu konštrukcie zabezpečujú kvalitné vlnité pružiny, ktoré sú základom pre bonellové pružiny. Na druhej strane bonellové pružiny sú navzájom spojené drôtom, čo robí povrch pružnejším. Okrem toho je dobré vedieť, že vysoko pružná pena vyniká nad ostatnými typmi zvýšenou elasticitou. Odporúča sa pre milovníkov odpočinku so strednou tvrdosťou povrchu.

łóżko z materacem velvet 

Drevený rám s polyuretánovou penou T35

Nábytok určený na oddych je vybavený výplňou z polyuretánovej peny, ktorá sa vyznačuje dlhou životnosťou, pretože konštrukcia je obzvlášť odolná a proces deformácii vložky prebieha pomalšie. Pena T35 je špongia používaná pri výrobe matracov, pohodlných kresiel, ale aj podrúčok či matracov so súčasným použitím pružín. Vyznačuje sa vysokou elasticitou a pružnosťou, čo sa cení pri dlhoročnej prevádzke používania.

Pružné lamely a
polyuretánová pena T30

Poťahové peny s hustotou T30 (30 kg/m3) sa používajú najmä na matrace, kreslá a stoličky. Vyznačujú sa vysokým stupňom hustoty, vďaka tomu majú vynikajúcu tvrdosť a elasticitu povrchu. Pre svoje užitočné hodnoty, odolnosť voči deformácii a veľmi vysoký komfort je ideálny aj pre pohodlné matrace. Kombinácia produktu s pružnými lamelami špeciálnej konštrukcie odolnej voči ohnutiu poskytuje optimálny relaxačný efekt.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články