• Štýle

aktualizované

Ako postupovať pri nakupovaní nábytku do bývania

Pri kúpe vybavenia a nábytku do bývania by ste rozhodne mali myslieť tiež na dôležité rady a veci, ktorých by ste sa mali držať pri nakupovaní. Ak sa rozhodnete pre kúpu novej sedačky, tak vedzte, že kúpou môžete ušetriť aj viac, než si možno spočiatku myslíte. 

moderná Pohovka Infinity 3 Čalúnená pohovka Infinity 3
Čalúnená pohovka Infinity 3 

Ujasnite si, čo presne potrebujete a hľadáte

Zo všetkého najskôr si svoj výber nábytku ujasnite. Pokiaľ si poviete len to, že zháňate pohovku, strávite najskôr mnoho hodín bezradným hľadaním a prechádzaním si interiérového zariadenia. Najprv si preto zapíšte všetko, čo od pohovky očakávate. Pre koľko má byť osôb? Aká farba? Rohová alebo do U? S úložným priestorom alebo radšej bez neho? Na internete si potom jendoducho vyfiltrujete všetky požiadavky a ideálnu pohovku nájdete omnoho rýchlejšie. Naviac sa nenecháte zlákať tým kvetinovým sofa, ktoré sa vám tak veľmi páčilo na fotke, ale inak pre vás zostáva skutočne nepraktické a do obývačky sa vám vôbec nehodí, skôr môže pôsobiť naozaj nevkusne a gýčovo.

Vyberte si materiál

Kožená pohovka vyzerá na prvý pohľad luxusne, ale pokiaľ ju budete zdieľať s malými deťmi či mačkou, ich ostré pazúry by sa mohli na pohovke podpísať omnoho rýchlejšie než zub času. Každý materiál má svoje špecifické vlastnosti, výhody a nevýhody a požadovaný spôsob vhodnej starostlivosti. Nezabudnite teda zvážiť, aké materiály sú pre vašu domácnosť skutočne vhodné a dokážu sa prispôsobiť aj podmienkam každodenného života spolu s malými deťmi alebo domácimi zvieratami.

Predtým než niečo kúpite, tak si všetko dôkladne premerajte

V rozhodovaní vám pomôže premeranie celej miestnosti, ktorú zariaďujete. Zistíte tak, aký typ nábytku sa k vám vôbec vojde. Rozkladacia pohovka, pohovka s taburetkou či do L?  Pokiaľ zháňate novú posteľ, premerajte si v spálni, na aký typ postele máte skutočne miesto. Nezabudnite pripočítať približne 40 cm z každej strany na nočné stolíky, ktoré by vám vo vašej spálni rozhodne nemali chýbať. Pokiaľ zháňate novú pohovku, myslite tiež na rozkladaciu časť. Rozkladacia časť je dôležitá aj z hľadiska využitia pre hostí, pretože nebudete mať potom problém s nedostatkom miesta, ak by ste potrebovali miesto pre nejakú návštevu alebo členov rodiny. Prípadne ak plánujete prestavbu celej spálne, tak si podrobne urobte plán, kde si ujasnite, čo chcete mať kde umiestnené a ako by mala vyzerať vaša vysnívaná miestnosť. 
Pri novom zariadení sa môžete tiež obrátiť aj na šikovné komplety do spálne, ktorých súčasťou už je posteľ. Ak sa vám nepáči predstava toho, aby ste do svojej spálne zakomponovali komplet celú hotovú zostavu, tak si môžete svoju spálňu usporiadať podľa svojich predstáv svojpomocne výberom jednotlivých prvkov. Ak nemáte dostatok miesta na komplet zariadenú spálňu, tak môžete svoj priestor ušetriť napríklad tým, že zvolíte menšie skrine, komody alebo veľkú šatníkovú skriňu môžete tiež v nejakých prípadoch nahradiť vešiakom na oblečenie, prípadne si môžete časť oblečenia odložiť do predsiene, kde budete mať aspoň uložené bundy na iné ročné obdobia. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články