• Štýle

aktualizované

Budovanie novej kuchyne

Pokiaľ budujete novú kuchyňu alebo renovujete tú pôvodnú, zamerajte svoju pozornosť tiež na rohy. Tie totiž nebývajú vždy plne využité, čo je veľká škoda. Skýtajú totiž naozaj značný úložný priestor, ktorý oceníte nielen vtedy, pokiaľ máte malý byt, ale vždy keď si zariaďujete priestor.

 KAMMONO Komplet 2 - P4 lesk i Supermat - Komplet nábytku kuchennych
KAMMONO P4 lesk a supermat
Rohy v kuchynských linkách sa dajú využiť najrôznejšími spôsobmi. Výrobcovia nábykového kovánia sa predháňajú, aby zákazníkom ponúkli čo najlepšie, najefektívnejšie a najpohodlnejšie riešenie. Variánt je hneď niekoľko a než sa pre niektorú z nich rozhodnete, je dobré zvážiť plusy a mínusy. Všeobecne máte na výber tieto rieešenia:
skrinka s policami
skrinka s výsuvnými policami
skrinka s kosovými systémami
skrinka s otočnými policami
systém space corner
prázdny roh

Skrinka s policami

Ide o najlacnejšiu variantu ukladania do rohu. Skrinka je buď v prevedení za roh, kedy je polovica korpusu prístupná za dverami a druhá je schovaná za rohom. Druhou možnosťou je rohová skrinka, ktorá je prístupná z oboch strán, kedy dvierka majú veľký uhol otvorenia. Skrinka s policami sa hodí a zíde do takmer každej miestnosti. Či už ide o oblečenie, topánky, bundy alebo nejaké iné predmety, ktoré chcete uložiť po kope. Myslite na poriadok a tiež na správne umiestnenie skrinky, aby sa dala v poriadku bez problémov otvárať a vy ste mali k všetkým veciam jednoduchý prístup. 
Toto riešenie je ideálne pre ukladanie veľkých a nie často používaných vecí (hrncov, robotov, veľkých nádob). Nevýhodou tohto riešenia býva horšia manipulácia s predmetmi uloženými vzadu, ku ktorým nebýva veľmi dobrý prístup.

Skrinka s výsuvnými policami

Ide o riešenie vychádzajúce konštrukčne zo skrinky za roh s tým, že namiesto klasických políc je korpus vybavený systémem políc, ktoré je možné vysunúť vonku z korpusu. Výhodou tohto systému je ľahší prístup k veciam, ktoré sú uložené vzadu. Nevýhodou tohto riešenia je naopak tvar políc, ktorý je prispôsobený funkčnosti systémov a nie úložnému miestu.

Skrinka s košovými systémami

Tieto systémy vychádzajú z podobného princípu ako predchádzajúca varianta a ponúkajú rôzne kombinácie voľby košov. Príkladom môže byť vysunutie jedného koša s dvierkom a prístup k druhému košu vo vnútri skrinky. Výhodou je hranatý tvar oproti výsuvným policiam, nevýhodou potom horší prístup k zadnému košu.

Skrinka s otočnými policami

Táto varianta vychádza z rohovej skrinky prístupnej buď za lámanými dvierkami alebo za dvierkami pod 45 °. Výhodou oproti policiam je ľahší prístup k veciam uloženým vzadu, ale problém nastáva v prípade vecí uložených bližšie prostriedku, kde sa nachádza nosná tyč.

Prázdny roh

V tomto prípade je roh celkom prázdny. Tento prípad sa využíva prevážne v prípade, kedy sú skrinky, ktoré na seba v rohu nadväzujú, osadené výsuvmi. V prípade prázdného rohu smerom do priestoru sa dá z opačného smeru vložiť skrinka prístupná z druhej strany. Prázdny roh je ideálnym miestom, ktoré budete môcť využiť ako menšiu úschovu pre niečo, čo si nenašlo svoje miesto alebo budete potrebovať len občasne. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články