Čalúnené leňošky a lehátka

Nájdených produktov: Nájdených produktov: 1
zoradiť:
Sortowanie
   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:
status
cena
Cena
-
rozmery
šírka [cm]
-
výška [cm]
-
hĺbka [cm]
-

   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:

Leňošky – dobrý dizajn a ideálny relax

Leňoška je nábytok, ktorý je čoraz módnejší. Jej história je mimoriadne dlhá a každú chvíľu sa vracia do našich interiérov. Leňoška z francúzštiny chaise-longue znamená pohovku pre 1 osobu určenú na odpočinok a relaxáciu. Jej forma umožňuje pohodlné natiahnutie, vyrovnanie nôh a opretie v pololežiacej polohe. Leňoška je jedným z druhov obývacieho nábytku, ktorého hlavnou úlohou je poskytovať pohodlie pri relaxácii. Pozeranie televízie, vychutnávanie si obľúbenej knihy alebo krátke zdriemnutie na leňoške prinesie veľa spokojnosti.

Pohovka leňoška – o čo ide?

Leňoška je kus nábytku, ktorý slúži na trávenie času v pololežiacej polohe. Jej hlavnou úlohou je poskytnúť používateľom pohodlné podmienky na relax a odpočinok počas dňa. Jej korene siahajú do 17. storočia vo Francúzsku. Popularita leňošiek rástla najmä v 19. storočí, kedy sa tento kus nábytku začal nebojácne predierať do módy po celej Európe. V tom čase dominovali štýlové leňošky, ktoré boli bohato zdobené.
 
Čalúnenie bolo pokryté ornamentálnymi vzormi a konštrukcie svojim profilovaním pripomínali štýl kráľa Ľudovíta. Početné ozdoby v podobe rezieb a profilovaných nôh dodali vtedajším leňoškám originálny estetický charakter. Aj dnes si môžeme všimnúť, že štýlové leňošky sa objavujú v interiéroch usporiadaných v eklektickom, klasickom alebo provensálskom štýle. Leňoška sa však s priebehom času postupne vyvíjala.
 
V súčasnosti si môžeme vybrať z mnohých druhov dizajnov a štýlov, ktoré budú ideálne pre individuálne potreby do domáceho interiéru alebo kancelárie. Aj keď bola donedávna leňoška považovaná za prestížny kus nábytku využívaný hlavne na leňošenie, dnes je to jeden z najpohodlnejších nábytkov určený na odpočinok a chvíle relaxu počas dňa. Často sa teda označuje aj ako denná posteľ.

Pohovka leňoška – hodí sa do moderných interiérov?

Leňošky boli donedávna považované za pozostatky minulosti. Spájali sme ich predovšetkým so staromódnymi interiérmi palácov a dvorov, v ktorých boli umiestnené v denných salónikoch a budoároch. Dámy tam mohli tráviť popoludnie odpočinkom, čítaním literárnych diel alebo zložitým vyšívaním. Možno si však všimnúť, že štýlové leňošky sa vracajú do interiérového dizajnu, pričom sa ich štýl výrazne vyvíja.
 
Kedysi bohato zdobené a odkazujúce na štýl kráľa Ľudovíta, sa dnes stali mimoriadne moderným druhom nábyktu. Moderná leňoška dokonale zapadá do trendov súčasného interiérového dizajnu. Leňošky sú potiahnuté moderným čalúnením a ich konštrukcie sú veľmi prepracované, aby zabezpečili maximálny komfort. Sú veľmi moderným a komfortným prvkom, a preto ich radi im pozveme do našich domácich interiérov, ako aj do pracovne alebo kancelárie. Stávajú sa atraktívnym obohatením estetiky usporiadania, ale tiež umožňujú výrazne zvýšiť funkčnosť a komfort používania danej izby.

Leňoška do obývacej izby a nielen tam

Ak vás zaujíma, či je leňoška kusom nábytku vhodným iba na obohatenie usporiadania obývacej izby, dobrou správou je, že jej univerzálny charakter poskytuje oveľa viac možností. Leňoška sa perfektne osvedčí aj v spálni alebo v pracovni. V spálni zútulní atmosféru a perfektne zapadne do relaxačného charakteru tejto izby. Môžete ju umiestniť do rohu miestnosti a vytvoriť tak klimatický relaxačný kútik, v ktorom si môžete vychutnať večerný relax s knihou a hudbou v pozadí.
 
Okrem toho bude dobrým nápadom aj umiestnenie leňošky do predsiene. Ľudia s priestrannými chodbami často nevedia, ako ich funkčne a efektívne využiť. Leňoška takýto priestor zatraktívni a dodá mu elegantný výraz. Často sa však stretávame s dilemou, ako bude leňoška vyzerať, či bude vyzerať univerzálne a bude sa dobre komponovať s rôznym typom izieb a štýlom ich usporiadania. V takýchto prípadoch bude najuniverzálnejšia šedá leňoška.

Kreslo leňoška a interiérový štýl

V každom interiérovom usporiadaní by mal byť štýl jednotlivých kusov nábytku správne zladený s prijatým dizajnom interiéru. Pri výbere štýlovej leňošky si musíme uvedomiť, že jej dizajn a farby by mali zodpovedať konkrétnemu usporiadaniu a prijatému štýlu. Napríklad prešívaná leňoška, ​​ktorej estetika je inšpirovaná nádherou éry kráľa Ľudovíta, bude dokonalým obohatením interiérov v štýle glamour a ak bude čalúnenie v jemných pastelových farbách, tiež sa hodí do interiérov v provensálskom štýle.
 
Pre moderné interiéry však budú určite vhodnejšie leňošky s jednoduchou formou a jednotnou farbou čalúnenia. Moderná leňoška sa vyznačuje minimalistickou dekoratívnosťou, priamou líniou konštrukcie a nadčasovým dizajnom. V moderných interiéroch sa osvedčia aj leňošky potiahnuté prírodnou a ekologickou kožou. Na druhej strane, modely inšpirované koloniálnym štýlom sa oveľa lepšie hodia do klasického alebo vintage interiéru. Retro leňoška bude vyzerať nádherne v klasických aj eklektických miestnostiach.

Moderná leňoška a funkčnosť

Pokiaľ ide o konštrukčné riešenia používané v moderných leňoškách, v súčasnosti je k dispozícii mimoriadne široký výber a rozmanitosť. Rôzne formy, spôsoby profilovania povrchu a dokonca aj možnosť nastavenia uhla sklonu alebo prídavná opierka hlavy sú len niektoré z dostupných funkcií.
 
Preto pri výbere leňošky stojí za zváženie, ako sa bude využívať a ktoré jej dodatočné vybavenie sa ukáže ako dôležité. Každý má individuálne definované preferencie týkajúce sa obývacieho nábytku. Veľkému záujmu sa teší rozkladacia leňoška, pretože poskytuje dodatočný priestor na spanie. Leňoška s funkciou spánku je ideálnou voľbou, kde môžeme príležitostne prenocovať alebo si zdriemnuť v ešte pohodlnejších podmienkach.
/calunene-lenosky-a-lehatka-c-1071.html