• Štýle

aktualizované

Moderné interiéri s oceľou

Ľadová krása oceli vládne záhradám a moderným interiérom. Oceľ nie je len materiál, ktorý sa používa výhradne v ťažkom priemysle. Stále častejšie sa objavuje v ďaleko subtílnejšom prostredí, ktorým sú práve interiéry. Ide o nábytkové konštrukcie, tak aj rôzne praktické doplnky a atraktívne dekorácie.

Komplet Seul Dub sonoma Komplet do salonu
Komplet Seul Dub sonoma 

Istota v bývaní

Výrobky z ocele sa podobne ako produkty z ostatných kovov vyznačujú predovšetkým veľkou odolnosťou proti vonkajším vplyvom. Nie nadarmo sa svaly úspešných športovcov prirovnávajú práve k oceli. Vždy ide o materiál, ktorý má výdrž a len tak sa nezničí. A to je jeho veľká výhoda.
Dôležité je, aby sa konštrukcia kuchynských liniek, sporákov, stolov a stolíkov sa vyznačovali pevnosťou a stabilitou. Práve to sú vlastnosti, ktoré od nábytku väčšinou požadujeme. Preto sa tiež s veľkou výhodou oceľ uplatňuje pri výrobe vonkajších kuchýň a nábytku. Samozrejme iba tých typov, u ktorých potrebujeme, aby boli odolné proti nepriazni počasia, ale s ktorými nepotrebujeme príliš často manipulovať. Záhradné kreslá a stoličky, s ktorými neustále posúvame, musia byť vyrobené z ďaleko ľahších materiálov, ako je odľahčený hliník, drevo, ratan, umelý ratan či plast.

Pre minimalistický štýl je ako stvorená

Minimalizmus sa stále teší pri zariaďovaní moderných interiérov veľkej obľube, a preto sa dá očakávať, že len tak z našich bytov a domov nezmizne. Priestory zariadené v tomto štýle pôsobia upravene, prehľadne, usporiadanie nábytku vyzerá prehľadne a tým, že nie sú preplácané, väčšinu ľudí upokojujú. Ich odporcovia však často kontrujú námietkou, že sú neútulné. To sa dá samozrejme riešiť usporiadaním farebného spektra a použitím textilných materiálov. Rozhodne sa však nedá povedať, že by k zútulneniu kuchyne či miestnosti prispeli oceľové doplnky. Čo sa však oceli nedá uprieť, je skutočnosť, že jej použitie v vhodnej povrchovej úprave dodá priestoru atraktivitu a lesk.

Pristane jej sklo aj drevo

Výrobky z tenkostennej oceli sú samé o sebe veľmi pekné, nech už je použijete ako dekorácie na stenu alebo vám poslúži napríklad pri stolovaní. Jej krása však dokonale vynikne v kombinácií so sklom alebo drevom. Sklenená plocha umocňuje oceľové odlesky, zatiaľ čo drevo trochu stlmí chladný dojem, ktorý použitie ocele v interiéri môže vyvolať. Týchto materiálových kombinácií vzhľadom k ich vlastnostiam preto najčastejšie využívajú výrobcovia jedálnych stolov a konferenčných či odkladacích stolíkov, ale môžete sa s nimi stretnúť aj u doplnkov, ako sú napríklad rôzne pomôcky do kuchyne.
Interiérové vybavenie tiež zahŕňa ďalšie rôzne nábytkové zostavy, ktoré vďaka dobrému opracovaniu a materiálovým kombináciám pôsobia honosne a celej miestnosti prinášajú pocit priestorovosti alebo pri menších izbách pocit útulnosti. Oceľ je materiál, ktorým určite neurobíte chybu, a to nielen kvôli svojej pevnosti a lebo vlastnostiam. Doplnená s rôznym druhom dreva vyzerá naozaj dobre a vkusne. Okrem toho je oceľ osvedčeným materiálom, ktorý môže aj na doplnkoch v bývaní vyzerať naozaj luxusne.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články