• Sprievodca

aktualizované

Nábytok s dekorom betónu – do akých interiérov zapadne?

Architektonický betón sa v posledných sezónach stal jedným z najmódnejších spôsobov zariaďovania interiérov. Môžeme ho nájsť aj na stenách ako dekoratívny prvok. Betón je veľmi univerzálny dekor, vďaka čomu sa hodí do rôznych štýlov interiéru. Niet divu, že mimoriadne žiadaným trendom sa stal aj nábytok s betónovým dekorom na predných častiach dvierok a zásuviek. Prečo sa im oplatí venovať pozornosť?

Architektonický betón je v móde

Dekory a povrchové úpravy z architektonického betónu boli donedávna charakteristické len pre interiéry zariadené v industriálnom štýle. Niet sa čomu čudovať, keďže betón je už mnoho rokov najzákladnejším spôsobom dokončovania stien a podláh v loftoch. Ako sa trend tohto štýlu interiérového dizajnu a eklektizmu šíril, betón sa začal objavovať aj v iných konceptoch interiérového dizajnu. Dnes ho radi použijeme aj v interiéroch  usporiadaných v modernom, škandinávskom, eklektickom a inom štýle. Betón je veľmi univerzálny, takže sa perfektne hodí nielen k rôznym štýlom, ale aj k farebným kompozíciám. Môže byť základom pre vzorované farebné usporiadania interiérov, ale aj tie, ktoré sú zariadené v minimalistickom štýle. V súčasnosti sa trend podobný betónu objavil aj v nábytkárskom priemysle. Môžeme si teda vybrať medzi efektnými tvarmi s betónovým dekorom na predných častiach dvierok a zásuviek. Obľúbené sú najmä komody s dekorom betónu.

komoda kolor beton

Nábytok vo farebnom prevedení betónu

Pri zariaďovaní interiéru musíme zvoliť správnu zostavu nábytku do obývačky, aby bol interiér dizajnovo konzistentný a funkčný. Obývacia izba je interiér, v ktorom trávime každý deň veľa času, preto je dobré premyslieť výber jeho vybavenia, aby bol efekt uspokojivý a interiér pôsobil reprezentatívne. Nábytok v dekore betónu sa stal jedným z najmódnejších trendov. Niektoré moderné obývacie steny sú celé v odtieni sivej so vzorom imitujúcim architektonický betón. Tak pôsobia moderne a minimalisticky. Budú výborným prvkom usporiadania interiéru v rôznych štýloch, keďže nebudú opticky dominovať celej interiérovej kompozícii. Pozornosť si zaslúži aj nábytok s dekorom vo farbe betónu. Biela komoda s vložkou vo farbe betónu je spôsob, ako úspešne zariadiť interiér, ktorý poteší svojou minimalistickou formou a nadčasovým výrazom. Okrem toho sa takéto kusy nábytku dajú ľahko zakúpiť ako vybavenie k hotovým interiérom. Môže za to ich univerzálny dizajn a farebné prevedenie. Farba betónu sa dokonale kombinuje so všetkými ostatnými odtieňmi a vzormi.

komplet mebli beton

Výhody nábytku vo farbe betónu:

·        Univerzálny dizajn

·        Ľahko kombinovateľný s iným vybavením

·        Módny vzor

·        Nadčasový charakter

·        Minimalistická dekoratívnosť

·        Vhodné pre rôzne štýly interiéru

·        Je ideálnym pozadím pre dekorácie

meble w kolorze beton

Usporiadanie interiérov s dekorom betónu pútajú pozornosť a tešia sa stále väčšiemu záujmu. Bez ohľadu na to, či uprednostňujete dekoratívne interiéry alebo naopak – betón ako dekor nábytku alebo stien bude skvelým nápadom.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články