• Štýle

aktualizované

Spálňa spojená s kúpeľňou?

Spálňa spojená s kúpeľňou je stále obľúbenejším riešením najmä v objektoch s dvoma kúpeľňami, kedy jedna slúži pre celú rodinu alebo pre návštevy a druhá ako súkromný priestor. Vzhľadom k stále väčšej obľúbenosti tohto riešenia sa dá predpokladať, že sa v budúcnosti stane celkom bežným. Požiadavkám ľudí, ktorí ich už zvolili, však často býva čiastočne oddelenie týchto dvoch zón.

 Komplet sypialniany Vera K Dub svetlá sonoma/Biely Nábytok do spálne

Komplet sypialniamy Vera K Dub

Nosný profil posuvu je zo spodnej časti krytý pohľadovým stropom, s ktorým tvorí jednu rovinu. Tým sa posuv stáva prakticky neviditeľným a nenarušuje vzhľad samotných dverí ani miestnosti. Vďaka koľajnici zabudovanej priamo v strope a nosnosti pre veľkoformátové dvere veľkosti od podlahy až k stropu vzniknú elegantné pohyblivé priečky.

Spálňu si môžete zariadiť podľa svojich predstáv a hlavných preferencií. Taktiež si môžete vybrať aj štýl a zariadenie, ktoré vám bude viac vyhovovať k interiérovému zariadeniu. V spálňach stále vládne minimalizmus a čisté jednoduché línie, ktoré dotvárajú celý priestor. Populárne sú farby, ktoré priestor zosvetľujú a prinášajú do interiéru viac svetla.

Samotná spálňa je významná už z toho dôvodu, že v nej trávite pravdepodobne najdlhšie súvislý časový úsek dňa a obnovujete tu svoju energiu alebo by ste aspoň mali!

Okrem toho – vďaka spánku ako neaktívne činnosti – sa v spálni dostávate do pozície bezbranného jedinca; preto je nutné, aby miestnosť pôsobila bezpečným a pokojným dojmom.

Je jasné, že pokiaľ práve nestaviate nový dom, nemáte obyčajne príliš možností, ako izbu dispozične ovplyvniť. Je avšak celý rad vychytávok, ktoré vám k harmonickému pocitu pomôžu a nežiadajú si žiadne výrazné zásahy.

To najlepšie prichádza pri výberu povlečenia. Prikryjete sa motívom kvetín, motýľov alebo niečím úplne iným? Pokiaľ ste celú spálňu zariadila čo najlacnejšie, vyberte si aspoň kvalitné povlečenie a zainvestujte do neho, pretože sa to vážne vyplatí. Uvidíte, že vám bude zrak prechádzať z toľkých materiálov, vzorov, motívov aj farieb, ktoré si môžete priamo v spálni dopriať.


Dámsky kútik

Napriek tomu by dámsky kútik nemal chýbať v žiadnej spálni, tu platí toto pravidlo dvojnásobne. Toaletný stolík so zrkadlom, vybavený niekoľkými prehriadkami pre šperky aj líčidlá, je pre každú ženu splnený sen. Túto skvelú vychytávku ale umiestnite čo najbližšie k okna. Napriek tomu niektoré toaletné stolíky na trhu už disponujú zabudovaným svetlom, či si ich môžete sami vyšperkovať stolnou lampou,na prirodzené denné svetlo u okna rozhodne nestačí.

Do spálne zvoľte jemné a tlmené tóny, ktoré nebudú dráždiť vašu myseľ, a oči a vy sama si po dlhom a ťažkom dni oddýchnete. Pokiaľ si prajete výraznú či tmavú farbu, potom ňou vymaľujte iba jednu stenu a ostatné ponechajte v bielej alebo krémovej farbe.Odtiene zvoľte tiež podľa veľkosti miestnosti. Malá miestnosť si zaslúži svetlé a veselé odtiene, ktoré ju rozsvietia a opticky zväčšia.Tmavé farby by iba mohli zanechať paseku, a z dokonalej spálne by sa mohla stať ponurá miestnosť. Ak disponuje veľkou spálňou, môžete si tmavšiu farbu dovoliť. Vždy si však kombinácie dobre premyslite a s farbami zachádzajte opatrne.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články