• Štýle

aktualizované

Spálňa v anglickom štýle – ako ju zariadiť

Spálňa je interiér, v ktorom je dobre sa postarať o útulnú atmosféru a dekoratívnosť, ktoré podporia príjemný odpočinok a pokoj. Ak tak chcete urobiť, vyberte si vedúci štýl, ktorý bude spĺňať tieto očakávania. Jeden z dokonalých nápadov je spálňa v anglickom štýle. Takéto usporiadanie bude klasické a elegantné, ako aj mimoriadne útulné. Na dotyk príjemné látky, nežné vzory a pohodlný nábytok do spálne sú podstatou tohto štýlu. Zistite, ako zariadiť spálňu v nadčasovom anglickom štýle.

 V tomto článku sa dozviete?

  • Aké sú vlastnosti anglického štýlu?
  • Ako uplatniť anglický štýl v spálni?
  • Ako vybrať nábytok do spálne v anglickom štýle?

 

Spálňa v anglickom štýle – vlastnosti

Interiéry v anglickom štýle sú pekné a nadčasové. Vďaka tomu je tento štýl stále v móde a predstavuje veľmi univerzálne riešenie interiéru. Anglický štýl sa vyznačuje nielen láskou k pohodliu a útulnosti, ale aj sklonom k prirodzenej elegancii. Počiatky tohto štýlu siahajú do viktoriánskych čias a jeho základné črty pochádzajú z dizajnu aristokratických panstiev. Interiéry v anglickom štýle sú vyplnené jemnými textíliami z prírodných tkanín, kvetinovými vzormi a romantickou čipkou. Celá farebná kompozícia je založená predovšetkým na jasných farbách, bielej, béžovej a jemných pastelových farbách. To sú perfektné odtiene do spálne, pretože upokojujú zmysly a neodvádzajú pozornosť, čo je dôležité pri relaxácii.

komplet mebli do sypialni styl angielski 

Nábytok do spálne v anglickom štýle

Nábytok do spálne v anglickom štýle môže byť masívny a dekoratívny. Ich dizajn naopak upokoja žiarivé farby. Biely starožitný nábytok bude perfektný. Hlavnou postavou takejto spálne je samozrejme posteľ. Musí vyzerať pohodlne a štýlovo. Posteľ v anglickom štýle je masívny rozprestierajúci sa kus nábytku s čelom postele. Dokonalé sa budú hodiť aj drevené a kovové modely. Pohodlná spálňa sa nezaobíde bez miesta na uloženie oblečenia. Skrine a komody v anglickom štýle sú zvyčajne biele alebo v odtieni béžovej. Takýto nábytok kombinuje klasický, dekoratívny tvar s jemnou dekoratívnosťou. Môžu byť tiež ozdobené rezbami a ornamentami, vďaka ktorým získavajú dekoratívny dizajnový výraz. Anglické šatníky sú spravidla dvojdverové a vybavené ozdobnými zrkadlami. V spálni zariadenej v tomto štýle sa bude hodiť aj perfektné kreslo, napríklad módny Ušiak.

 komplet mebli do sypialni

Spálne v anglickom štýle a dekorácie

Anglický štýl má dekoratívny charakter , takže v spálni by nemali chýbať ozdoby a romantické textílie. Práve textílie tu majú najväčšiu dekoratívnu hodnotu, pretože sú navrhnuté tak, aby miestnosť bola útulnejšia. Hodiť sa tu budú  závesy, prehozy (posteľné prikrývky), ozdobné obliečky na vankúše a koberce zdobené kvetinovými a čipkovými vzormi. Perfektné tu budú aj vzorované tapety na stenách. Môžete si vybrať hladké, saténové posteľné prikrývky, klasické koberce predstavujúce kytice kvetov alebo ozdoby. Čo ešte sa hodí do spálne v anglickom štýle? Určite kvalitný a mäkký koberec, nočné lampy s tienidlami a kvety v keramických vázach. Celok bude korunovaný obrazmi predstavujúcimi krajinu a fotografiami v ozdobných rámoch.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články