• Štýle

aktualizované

Španielsky štýl

Španielsky štýl má hlavný pilier zhodný s tým holandským – kombinuje staré s novým. Tým najdôležitejším kusom nábytku je v každom interiéru pohovka, pretože čo by to bolo za siestu bez pohodlného odpočinku? V interiéroch v španielskom štýle je všetko 100% funkčné a nenájdeme tu žiadne zbytočnosti. Dbá na využitie prírodných materiálov, využíva kontrastu studených a teplých farieb, biele stene sú často zdobené tkanými koberci. Španielsky štýl bývania vám poskytne miesto pre odpočinok a siestu s istým vkusom a designom. Verte, že každý detail bude niečím zaujímavý a maximálne využitý. Prvé, čo vás pri návšteve Španielska upúta, je harmonická architektúra prekrásnych domov s kovovými tepanými balkónmi plných voňavých kvetín. Pri prechádzke Madridom alebo Barcelonou budete míňať bohaté paláce, katalánsku secesiu, gotické štvrte, typické hispánske domy, oblúky a tepané brány, z ktorých stále dýcha slávna španielska história, fontány, mozaiky na domoch a farebnosť, ktorá je veľmi prirodzená okolitej krajine. 
Precítené farby
Zelená, olivová, citrónovo žltá, oranžovo pomarančová, mandľová a modrá. Tieto odtiene vám pomôžu vytvoriť interiér plný mieru. Bežné farby Španielska potom tvoria okrová, terakota, olivovo zelená, jasne žltá a temno červená. V Španielsku sa prelínajú staré dekorácie a ozdobnosti s reprodukciou nového štýlu. Typicky španielske je bývanie v manzardách, ktoré nepostráda kúzlo recyklovania a reštaurovania starého zariadenia a vykúzli atmosféru starých dôb. Môže byť doplnené španielskou ručne tkanou čipkou a moderným nábytkom. Všetko je účelné a pohodlné. 

Dôležité miesto k sieste
Správny španielsky štýl nesmie postrádať pohovky a lehátka. Bez nich by to nebola ta správna siesta a odpočinok, najmä teraz poobede keď je veľmi horúco, kedy sú obchody zavreté a na uliciach je väčší pokoj. Veľmi dôležité sú pre Španielov patia, teda dvory určené k posedeniu s priateľmi a k odpočinku. Sú zariadené prevažne kresielkami, stolíkmi, grilom a kvetinami, nechýbajú keramické vázy, prekrásne obklady alebo dlažba. 

Španielsky nábytok pre maximálne pohodlie
Pokiaľ sa rozhodnete zariadiť si byt v štýle Španielska, rozlúčte sa so všetkými zbytočnosťami. Španieli každý kúsok nábytku starostlivo vyberajú tak, aby ho mohli využiť na sto percent. Každý predmet má svoju funkciu a nič tu nie je zbytočné. Španielske domovy nebývajú zariadené iba klasickým nábytkom. Interiéry sú tu veľmi moderné a krásne zariadené v súčasných trendoch. Dokazujú to ich domáce firmy, ktoré sa zabývajú výrobou úžasného moderného nábytku s použitím masívu. Vysoké kvality dosahuje špičková keramika a mozaika, ktorá vďaka nadčasovosti a neutíchajúcemu potenciálu dodáva interiéru a exteriéru iskru a individuálny charakter. Tradície keramickej výroby stále zaujíma v Španielskom designu dôležité miesto.
Ak uvažujete o tomto štýle bývania alebo sa vám aspoň páči jeho myšlienka, mali by ste sa dozvedieť viac o tom aký si zvoliť nábytok do vašej domácnosti. Nábytok by v španielskom štýle určite nemal byť strohý, keďže nejde o minimalistický a ani jemne decentný štýl. Nábytkom by sme sa mohli inšpirovať práve u nás. Zo širokého výberu nábytku si dokážete vybrať daný kus do každej miestnosti a aj podľa vašich predstáv. Na porovnanie s mexickým štýlom je vidieť rozdiel. Mexický štýl bývania a ľudia, ktorý by si chceli takto zariadiť svoje bývanie by mali byť veselý a hravý. Pretože presne taký je pravý mexický štýl. Nábytok, doplnky, dekorácie to všetko by malo byť hravé. V izbách by sa mali objavovať farby a vy sa nemusíte obávať nudného a strohého bývania. Avšak dávajte si pozor aby váš interiér nevyzeral preplácane a veľmi lacno. Čo sa týka španielskeho štýlu bývania, tak tento štýl je viac otvorený a kladie väčší dôraz na nábytok ako na zbytočné množstvo príliš veľa dekorácií do jednotlivých miestnosti. Môžete sa inšpirovať nábytkom z našej ponuky, ktorý si vás určite získa a zaručene nebudete ľutovať. Zo širokej ponuky nábytku, ktorej nájdete práve u nás si dokážete vybrať zaujímavý nábytok do každej miestnosti.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články