• Štýle

aktualizované

Trendy moderná kancelária

Moderná kancelária by mala zahŕňať dostatok miesta na prácu, ale tiež vyzerať na úrovni. Pohodlná a trendy kancelária chce viac než len pracovný stôl. Zdá sa vám to ako hudba budúcnosti? Nenechajte sa zmýliť a sústreďte sa na moderné zariadenie. Každé ráno vstávate s úsmevom a honom, honom, nech už ste v práci. Čím všetkým by ste si kanceláriu vybavili, aby ste sa do nej deň čo deň radi vracali? Dáme vám chvíľku. Naozaj vás nič nenapadá? Tak sa na to spoločne môžeme pozrieť. 

Komplet nábytku 3 -Systém KOALA Kancelárska zostava Koala
Komplet nábytku 3 – systém KOALA 

Stavebným kameňom je kancelársky nábytok

Čoho si ako prvý všimnite pri vstupu do kancelárie? Predsa kancelárskeho nábytku. Doporučujeme vychádzať vždy z jednej nábytkovej rady a príliš nekombinovať. Nie je v móde mať v kancelárií divoké kombinácie jednoducho ruší pozornosť. Ak máte radi pokoj a útulnosť, siahnite po svetlých dezénoch. Tmavé kancelárie naopak pôsobí autoritatívnym dojmom.

Nepodceňte výber vhodnej kancelárskej stoličke

Kapitolou sama o sebe je kancelárska stoličky. Vybrať tu vhodnú nie je vždy prechádzkou ružovým sadom. Preto vám doporučujeme si o nich dopredu niečo naštudovať. Chybu ale neurobíte, pokiaľ siahnete po stoličke umožňujúce zdravé dynamické sedenie. A takými sú všetky modely so synchrónnou mechanikou.

Vždy všetko po ruke

Myslite na praktickosť a kancelária si usporiadajte tak, aby ste mali všetko potrebné neustále po ruke. Najdôležitejšie dokumenty po svojom boku v pojazdnom kontajneru, šanóny s dokumentmi v archivačnej skrini a celú kancelársku techniku na najbližších nízkych komodách. A to nech už ide o tlačiareň, laminátor, skartovač alebo rezačku. Ak naviac pracujete s citlivými údaji a listinami, nie je na škodu vybaviť na skrine zámky. A nemusíte sa báť ich zneužitia.

Oddychová zóna

Každá kancelária by v sebe mala ukrývať aj pohodlné miestečko, ktoré využijete k občasnej relaxácii alebo schôdzke s klientom. Čo si pod takým priestorom predstaviť? Môže to byť elegantný sedačka s konferenčným stolíkom na kávu, alebo nekonvenčné sedacie vaky. Fantázie sa totiž medze nekladú.

Dekoráciami nič nepokazíte

Bez dekorácií by to skrátka nešlo. Vyzdobte nimi svoju kanceláriu striedmo. Designové vešiaky, stolné lampičky, exotické rastliny alebo harmonické obrazy. Veľké množstvo ozdôb, obrazov, fotiek a iných drobností však môže pôsobiť negatívne na vašu produktivitu. Sťahujú na seba totiž nežiadúcu pozornosť pri práci. Ako ste sa mohli presvedčiť, k vybaveniu pohodlnej kancelárie stačí naozaj málo. Nudné a fádne priestory už dávno nie sú trendy. Neosloví vás totiž ani prípadné návštevy. 
V domácej kancelárií sú dôležité farby, keď budete mať okolo seba samé upokojujúce tóny, bledomodrú, zelenú alebo béžovú, tak vám práca od ruky veľmi nepôjde a môže sa stať, že čoskoro začnete klimbat. Svojich obľúbených farieb sa ale nemusíte vzdávať, dokonale stačí, keď si do domácej kancelárie kúpite nejaký výrazný farebný solitér, ktorý budete mať na očiach. Z únavy skvele preberú farby ako je červená, žltá alebo oranžová.

Nepodceňujte výber správnej stoličky

Najdôležitejším nábytkovým kusom v domácej kancelárií je bezpochyby stolička, jej výber sa vyplatí nepodceniť. Opierka rúk by mala byť nastaviteľná, ergonomická stolička by sa mala ľahko otáčať a dajte pozor, aby sedadlo aj časť opierky mala dostatočnú výplň. Nastaviteľná výška stoličky je úplnou samozrejmosťou, výška stoličky sa totiž riadi tiež výškou stola a prípadne aj umiestnením monitoru počítača. Stolička má byť tak vysoko, aby mohli ruky voľne ležať na doske stolu približne v 90 stupňovom uhle. Dajte pozor na to, aby mala stolička aj bedernú podporu spodnej časti chrbtice. Opierka ďalej musí byť nastaviteľná v oboch smeroch ako vertikálne, tak dopredu a dozadu.

Zvážte nastavenie výšky vašej stoličky

Mali by sme tiež zvážiť veľkosť postavy užívateľa, ktorá by sa potom mala prejaviť v priamom nastavení vlastnej kancelárskej stoličky. Moderné materiály poťahov kancelárskych stoličiek už vedia odvádzať aj pot, medzi tieto materiály patria špeciálne sieťované tkaniny, kvalitné textílie alebo pravá koža. Pre 170 cm vysokú osobu platí, že výška pracovnej dosky by mala byť zhruba 65 cm, a priestor pre dolné končatiny má umožňovať pohodlné sedenie.

Úložné systémy prídu vhod

Domáca kancelária je tiež miestom, ktoré vyžaduje najlepšiu organizáciu priestoru. Použite nábytkové systémy s dvoma typmi políc, uzavrené police pre knihy, zložky, krabice a šanóny všetkých druhov, a otvorené police, do ktorých sa hodia dizajnové doplnky najlepšie v sýtych farbách, ktoré pomôžu pracovňu rozjasniť. V prípade, že si neviete rady s tým, ako si vybrať vhodné úložné priestory, tak si vyberte nábytok, ktorý vám poskytne dostatok miesta. 

Osvetlenie by malo byť smerované

Nezabudnite tiež na správne osvetlenie, dajte prednosť smerovateľnému svetlu s nastaviteľnou výškou. Nedostatok jasného denného svetla totiž znižuje výkonnosť a vedie k predčasnej únave. Osvetlenie by malo vytvárať príjemnú a motivujúc svetelnú atmosféru. Toho môžete dosiahnuť osvetlením stien a stropov alebo kombinovanou formou osvetlenia so závesnými svietidlami.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články