• Štýle

aktualizované

Čo si môžete predstaviť pod pojmom vzorový byt?

Čo si predstavíte pod pojmom vzorový byt, ktorý si asi najčastejšie spojujete so slovníkom developerov? Očakávate, že bude luxusný, aby nalákal čo najviac zákazníkov a zároveň neosobný, pretože ide predovšetkým o komerčnú prezentáciu? V tom prípade vás tentokrát asi veľa prekvapíme. Predstavíme vám vzorový byt, ktorý je nielen útulný, ale ktorý má jednoducho dušu.

Komplet nábytku do salónu loft Doze 1 

A práve filozofia založená na hľadaní šťastia, pohody a priateľtva, ktorá je typická pre tajomné slovo hygge. Hygge je prechádzka lesom, posedenia s priateľmi pri šálke dobrého čaja aj radosť z maličkostí.

Byt pôsobí ľahko, vzdušne, uvoľnene a hlavne útulne, tak trochu v zmysle súčasného fenoménu hygge, ktorý pochádza z dánštiny a vyjadruje teplo domova, útulnú atmosféru, uvoľnenie, skrátka takú tú pravú domácu pohodu v spoločnosti dobrého jedla, pitia a osôb, ktoré máme radi. Prostriedkom k dosiahnutiu takejto atmosféry potom sú napríklad chumlavékoberčeky, množstvo vankúšov, kožušiny alebo sviečky.

Dominujú biela so svetlo šedou farbou

Farebne je interiér ladený skôr do svetlých tónov, ktoré ho celý príjemne rozžiaria. Základ, ktorý sa prelína celým bytom, tvorí biela farba spolu so svetlo šedou a skvele ho doplňuje nábytok z bieleného dubu.Veľmi pôsobivým oživením tejto kombinácie je teplý medený odtieň, ktorý nájdete na svietidlách a niektorých doplnkoch. K útulnej atmosfére prispievasvetlá ružová farba s pastelovo zelenou na doplnkoch, zatiaľ čo občasný čierny akcent sa objavuje na jednotlivých kusoch vybavenia. Príkladom je akcent čierneho mramoru, ktorý je použitý na odkladacom stolíku v hale, podtrhuje tak dojem luxusu a okázalosti.

Detská izba je okrem základnej kombinácie bielej a bieleného dubu farebne oživená svetlo modrou výmaľbou a žltými akcentmi. Spálňaje zase poňatá v prírodnejšom duchu, motívy kapradín na vankúšoch korešpondujú s vybranými izbovými rastlinami, surové drevo a hrubo tkaný koberec dokresľujú atmosféru. Zaujímavosťou sú zvesené svetlá u čela postele, slúžiace ako čítacie lampičky.

Špeciálne dizajnové vychytávky

Medzi použité designové vychytávky, ktoré návštevníkov bytu najviac zaujali, patrí geometrická mozaika v kuchyni, medené svietidla, zavesené svetlá u postele v spálni a najmä podsvetlené nika v vstupnej hale, ktorá je navrhnutá v rámci bloku vstavaných skríň a ktorá slúži jednak ako miesto pro pohodlné obúvanie vsede a tiež v sebe skrýva aj botník preodloženie obuvi.

Pri vybavovaní interiéru sa nemusíte báť skombinovať drahšie designové kusy s dostupnejším zariadením z vybraných reťazcov, ktoré svojim zákazníkom ponúkajú uspokojivý design za rozumnú cenu. Prípadne môžete použiť aj jednotlivé kúsky nábytku ako dekoračný prvok do danej miestnosti. 

Výsledkom je harmonický celok

Je zaujímavé, že v byte nechýba ani výrazné, černobiele geometrické vzory, ktoré sú napríklad na mozaike v kuchyni. Navankúšoch na sedačke alebo na tapete či koberci v detskej izbe.Interiér však napriek tomu pôsobí veľmi harmonicky a elegantne. Dôležité je to, aby váš interiér pôsobil ucelene.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články