• Sprievodca

aktualizované

Ako zariadiť izbu pre študenta?

Študentské byty sú spravidla usporiadané pomerne provizórne. Preto môžeme v nich nájsť najjednoduchšie prvky vybavenia, nedostatok individuálneho prejavu a univerzálnej dekoratívnosti. Je to spôsobené tým, že ľudia, ktorí si zariaďujú takéto interiéry, sa snažia znížiť náklady, aby čo najviac ušetrili. Napriek tomu študenti vedú dosť dynamický životný štýl a tiež potrebujú primeraný priestor na štúdium a relaxáciu. Preto pri zariaďovaní študentskej izby treba zvážiť určité interiérové riešenia, vďaka ktorým sa študent bude v byte cítiť nielen dobre, ale využije aj jeho funkčnosť. Ako zariadiť byt pre študenta?

Ideálna izba pre študenta

Internáty, penzióny a študentské byty sú priestormi s dynamickou dušou, prekypujúcimi radostným životom a plné priateľskej energie. V takýchto interiéroch nájdeme zaujímavé riešenia, farebné prevedenia a originálny dizajn. Väčšina takýchto priestorov je príliš monochromatická, jednoduchá a proste nudná. Je zaujímavé, že na usporiadanie funkčnej a efektívnej študentskej izby nemusíte investovať veľa peňazí. Stačí zvoliť základné prvky zariadenia ako obývacia stena, písací stôl, kreslo a iné zariadenia, aby vytvorili zaujímavý a zároveň funkčný využiteľný priestor. V študentskej izbe je dobré oddeliť úžitkové zóny, vďaka ktorým bude interiér funkčnejší a pohodlnejší. Rozdelenie na zóny tiež podporuje koncentráciu a účinný odpočinok, ako aj pomáha udržiavať poriadok. Aké úžitkové zóny by mali byť v študentskej izbe?

meble do pokoju studenta 

Priestor na učenie

V ideálnom prípade by mal byť priestor na učenie v rohu miestnosti alebo pri okne, vďaka čomu bude mať študent prístup k prirodzenému svetlu, ktoré pomáha sa lepšie sústrediť. Ak to však vzhľadom na podmienky v interiéri nie je možné, potom je dobré zariadiť nejaký kút miestnosti. Dôležité je, aby to nebola priechodná miestnosť, pretože by to mohlo rušiť počas učenia. Priestor na učenie musí samozrejme obsahovať písací stôl, kancelárske kreslo a optimálne osvetlenie. Jedným zo zaujímavých riešení je herné kreslo, ktoré môže byť pohodlnou alternatívou namiesto tradičných kancelárskych stoličiek a kresiel. Ich najväčšou výhodou je ergonomický tvar, vďaka ktorému je aj po mnohých hodinách používania poloha tela optimálna a neškodí tak zdraviu. Miestnosť by mala byť tiež vybavená pohodlným písacím stolom kombinovaným s funkčným regálom. Vďaka takejto zostave môže študent ľahko organizovať všetky knihy, poznámky a praktické príslušenstvo a mať všetko na dosah.

meble młodzieżowe 

Priestor na oddych

Aj keď sa obvykle predpokladá, že spánok študenta je abstraktný pojem, tak v izbe by nemala chýbať pohodlná posteľ. Kľúčom k úspechu nie je výber rámu postele, ale správne vybraný matrac. Práve správne zvolený matrac zaistí nielen pohodlie, ale aj účinný odpočinok, ktorý podporí zdravie študenta. V malých miestnostiach bude najlepším riešením jednolôžková posteľ s úložným priestorom na posteľnú bielizeň alebo vyvýšená posteľ.

Priestor na skladovanie

Na odkladanie vecí nie je nikdy dostatok miesta. Preto je dobré vybaviť si študentskú izbu skriňou s posuvnými dverami. Nezaberie príliš veľa priestoru a umožní veľa miesta pre potrebné veci. Dobrým riešením je skriňa na mieru, kde si vytvoríte ideálnu skriňu podľa vašich predstáv. To je možné vykonať pomocou konfigurátora nábytku pre posuvnú skriňu Moore.

komplet mebli młodzieżowych 

Zostava nábytku do študentskej izby

Ak sa zaujímate o nábytok, ktorý vám umožní zariadiť funkčnú izbu pre študenta tak, aby bola maximálne ergonomická, môžete investovať do moderného modulárneho nábytku. Ide o riešenie, ktoré umožňuje používateľom zaviesť personalizáciu v interiéroch vhodnými zmenami rozloženia nábytku. Z jednotlivých nábytkových modulov je možné vytvoriť zostavu na mieru podľa potrieb zákazníka a interiérových podmienok, ktoré potešia funkčnosťou a estetikou.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články