Písacie stoly pre deti

Nájdených produktov: Nájdených produktov: 5
zoradiť:
Sortowanie
počet výsledkov na stránku:
status
cena
Cena
-
rozmery
šírka [cm]
-
výška [cm]
-
hĺbka [cm]
-

Detské stoly

Chcete, aby sa vaše dieťa učilo čo najľahšie a najradšej? Chcete, aby sa pri robení domácich úloh nerozptyľovalo? Potom mu poskytnite to správne miesto na učenie! Začnite výberom detského písacieho stola, na ktorý si vaše dieťa môže pohodlne rozložiť knihy a iné učebné pomôcky!

Detský stôl - zabezpečte pohodlné učenie

Čo by ste mali zvážiť pri výbere písacieho stola pre svoje dieťa? Venujte pozornosť rozmerom nábytku a jeho funkčnosti.
Prvý stôl nemusí byť veľký! Malý detský písací stôl, t. j. 60 cm široký a 50 cm hlboký, je viac než dostatočný! Vaše dieťa si naň bude môcť pohodlne položiť knihy, zošity a ďalšie pomôcky na domáce úlohy. Oveľa dôležitejším aspektom ako šírka dosky detského stola sú ďalšie prvky, ktoré uľahčujú organizáciu učebného priestoru. Ak teda takýto stôl chcete, vyberte si detský písací stôl so zásuvkami, skrinkami a policami, kam si vaše dieťatko môže pohodlne umiestniť svoje školské potreby. Takto už nebude musieť prerušovať učenie, aby našiel potrebnú knihu, ceruzku alebo papier! Ďalším dobrým riešením je kúpiť jednoduchý, minimalistický detský stôl a pridať k nemu ďalšie skrinky alebo regály. Takto vytvorený pracovný kútik dobre funguje v malých izbách alebo v miestnostiach s nepravidelným tvarom. Posledným dôležitým bodom je zladiť písací stôl so zvoleným dizajnovým štýlom, ktorý dominuje detskej izbe.
Prečítajte si viac

Moderné písacie stoly do detskej izby - aké sú k dispozícii?

Na ktorý stôl sa oplatí vsadiť, keď je vaše dieťatko malým milovníkom moderny? Vyberte svojmu dieťaťu moderný písací stôl, samozrejme! Existuje minimálne niekoľko možností:
  • Detský písací stôl s nadstavbou, t. j. s pripojenými prvkami, ako sú ďalšie police, knižnica alebo otvorené výklenky;
  • Výškovo nastaviteľný stôl;
  • Stôl s nastaviteľným uhlom hornej dosky - najpohodlnejšie stoly pre detskú chrbticu sú tie, ktoré umožňujú nastavenie hornej dosky pod uhlom 30° pri kreslení alebo písaní rukou.
Moderný detský písací stôl sa vyznačuje nielen ďalšími riešeniami z hľadiska funkčnosti, ale aj zodpovedajúcou farebnou schémou a typom materiálu. Zvyčajne ide o biely alebo sivý písací stôl vyrobený z kombinácie dreva a kovu.

Detské písacie stoly pre dievčatá a chlapcov

Líši sa stôl pre dievča od modelu pre chlapca? Vôbec nie! Vždy vyberajte detský písací stôl podľa potrieb a výšky vášho dieťaťa. Jediné, čím sa niekedy líšia detské písacie stoly pre dievčatá a chlapcov, je farebné prevedenie. 

Dievčatá častejšie presviedčajú svojich rodičov, aby si zaobstarali písacie stoly v jasných pastelových farbách, ako je bielená žltá, ružová alebo svetlofialová. Na druhej strane, chlapčenské stoly sú spravidla nábytkom v modrej, zelenej alebo, v prípade starších chlapcov, grafitovej či čiernej farbe.

Ak hľadáte detský písací stôl, ktorý budú používať súrodenci, výber správnej farby nábytku sa môže spočiatku zdať ako problém. Nebuďte! V tejto situácii je najbezpečnejšou voľbou moderný detský písací stôl: biely alebo sivý. Dobre budú fungovať aj tradičné modely v prírodnej farbe dreva.

Detský rohový stôl - viac priestoru na učenie

Rohové stoly sú veľmi obľúbeným riešením v mnohých firmách a advokátskych kanceláriách. Preneste ich aj do detskej izby! Prečo sa to oplatí? Rohový detský písací stôl znamená oveľa viac priestoru na učenie! Dodatočná horná doska vám umožní na chvíľu sa odvrátiť od monitora počítača, a tak sa postarať o svoj zrak. Vaše dieťa bude mať tiež viac priestoru na ďalšie študijné pomôcky - a to je dôležité najmä vo vyšších ročníkoch základných a stredných škôl. 
Rohové stoly však ocenia aj mladší študenti - v ich prípade sa oplatí využiť extra hornú časť ako priestor na relaxáciu a koníčky. Jedna časť stola môže slúžiť na učenie, zatiaľ čo druhú možno využiť na výtvarné materiály, puzzle alebo modely z kartónu.

Aká je správna výška detského stola?

Či už pre svoje dieťa vyberiete malý písací stôl alebo väčší kus nábytku, jeho výška je veľmi dôležitá. Rozhoduje o tom, či bude dieťaťu pohodlný, a tiež - či si pri učení nevytvorí zlé návyky držania tela. Aká je teda najlepšia výška detského písacieho stola?
Výška písacích stolov pre deti a dospievajúcich sa pohybuje od 55 do 75 cm. Najnižšie sú určené pre prvákov, t. j. deti s výškou približne 116-125 cm. Čím je vaše dieťa staršie, tým vyšší stôl začne potrebovať. Nezabudnite však, že najvyššie detské písacie stoly, t. j. tie s výškou 75 cm, sú určené aj pre dospelých. Dieťa by preto malo mať výšku aspoň okolo 160 cm, aby mohlo pohodlne sedieť za takýmto vysokým stolom!

Či už ide o malý detský písací stôl, písací stôl s nadstavcom alebo moderný detský písací stôl, nájdete ho v ponuke nábytku Bogart. Pozrite si dostupné modely a vyberte ten najlepší pre svoje dieťa!

/pisacie-stoly-pre-deti-c-1378.html